För mycket stillasittande under fotbolls-VM

18 Dec 2014

När det blir VM i fotboll så är det många som vet precis vad de ska göra när nästa match går av stapeln. När Sverige inte är med så väljer man snabbt ett annat lag att heja på. Har man en son i Spanien så blir det de spanska grabbarna som får ens pårop och så vidare. Det finns dock en nackdel med VM som den som sysslar med fitness är väl medveten om, det blir alltför mycket stillasittande. Killarna som kämpar på plan får gott om träning medan den som sitter framför sin TV kanske rentav missar viktiga pass på grund av behovet att se matcherna från fotbolls-VM i direktsändning. Det går faktiskt att ägna några veckor åt att sitta mer i soffan utan att tappa formen, det här grejar man om man bara tänker på att lägga om sitt schema och så kan man ju kombinera träning med VM-tittande.

ffb

Kombinera träning med VM

Hur kan man kombinera fotbolls-VM med träning? Det här är faktiskt rätt enkelt. Du kan ju köra en del av dina övningar framför TV-n och bara slappa en del av matchen. Sedan är det ju ingen som säger att du kommer att tappa formen för att du lägger om dina pass. Om du inte utövar lagidrott så är det ingen som lider av att du dyker upp på gymmet vid ett senare eller tidigare tillfälle. Ta en gainer mot slutet av matchen och dra sedan ner till gymmet som har nattöppet för att pumpa medan du tänker på resultaten.

Hjärngymnastik

Vill du hålla hjärnan i form så ska du passa på att göra mer än att träna. Du kan nämligen betta på fotbolls-VMoch det här är riktigt kul. Om man har lagt pengar på vilket lag som vinner, med vilken poäng och så vidare så blir det svårt att sitta still i soffan. Du kommer att bränna energi enbart genom att se matchen! Inför matcher så kan du läsa online om vad som händer med spelarna och lagens utsikter till vinst. Sedan är det bara att välja en bra spelsajt som ger dig goda odds och som gärna bjuder dig på lite bonuspeng så att det blir billigare att satsa. Det här är verkligen hur kul som helst och något som du inte vill missa om du nu ändå ska sitta ner och se matcherna.

Lite vila är också bra

Nu är det inte så farligt att ta sig lite tid till att se fotboll på TV. Du kan ju inte träna hela tiden och är du seriöst intresserad av fitness så vet du att din kropp även måste få lite vila. Det bästa scenariot är förstås att du lyckas få in din träningsrutin innan matcherna så att du kan ha riktigt gott samvete då du efter en dusch gör dig bekväm i soffan för att se nästa sammandrabbning. Det här eventet är så stort att det rapporteras om statschefer och presidenter som tar tajm out för att i mysbyxor sitta ner med en god dryck och ta del av spänningen så det är klart att även du kan göra samma sak.