5 tips för en sockerfri vardag

Tips 14 sep 2013

1: Ät balanserat! Hoppa inte över måltider eftersom detta sätter blodsockerkurvan ur balans och ger sötsuget en chans att sätta tänderna i dig – tre huvudmål och två mellanmål med bra proteiner, eller fem mindre mål utspridda under dagens lopp, är rekommendationen.

2: Stressa inte! När du stressar är det lätt att du sträcker dig efter onyttigheter, särskilt kaloribomber med mycket kolhydrater eftersom sockret i dessa (tyvärr) påverkar hjärnans serotoninnivåer och verkar ångestdämpande.

3: Stick ut! En löprunda eller en snabb promenad gör att kroppen utsöndrar endorfiner, så att du får en kick utan att behöva äta sötsaker.

4: Go nuts! Bra fetter och protein gör det lättare att hålla blodsockret i schack, så satsa på sunda mellanmål i form av till exempel selenrika paranötter, mandlar, valnötter eller cashew.

5: Lägg ner light! Lightprodukter som är syntetiskt söta kommer inte att göra det lättare att bli av med sockerbehovet (det finns inga säkra studier på att lightprodukter i sig ökar suget, men den söta smaken gör garanterat att du automatiskt söker med blicken efter andra sötsaker såsom godis eller kakor).

godis

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.