Ägg + grönsaker = sant

Kost & Mat 2 jan 2017

Ägg är proteinrika, mättande och erbjuder, i kombination med grönsaker, en mängd hälsofördelar!

egg-salad

Att äta ägg i kombination med en stor sallad kan hjälpa dig påskynda återhämtningen efter träning, enligt ny forskning framtagen vid amerikanska Purdue University. I en studie kom man fram till att lipiderna i ägg ökar kroppens förmåga att tillgodogöra sig de fettlösliga, antiinflammatoriska näringsämnena i grönsaker som bekämpar fria radikaler och därmed skyddar alla kroppens celler, stärker immunförsvaret, hjälper oss att stå emot skadlig UV-strålning och dessutom minskar risken för hjärtsjukdom. Resultaten visade att den som åt tre kokta ägg i kombination med färska tomater, ­morötter, spenat, romansallad och en näve gojibär tog upp nio gånger så mycket näring, i jämförelse med dem som inte åt ägg till (och fick dessutom i sig 18 gram protein på köpet).

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.