Älska nötter!

Kost & Mat 9 sep 2016

Tre goda anledningar till varför du ska äta mer nötter.

nuts

Lev längre
Människor som äter nötter har bättre chans att leva ett längre och friskare liv, då de löper lägre risk att drabbas av cancer och hjärtsjukdomar, enligt forskare vid Harvard. En studie framtagen vid det prestigefyllda universitet analyserade nyligen ett flertal undersökningar som gjorts kring nötätande, och man kunde då också konstatera att trots att nötter innehåller mycket fett och kalorier leder en hög nötkonsumtion generellt inte till att man ökar i fettprocent.

Bättre kost
En näve mandlar per dag gör att ditt kostintag totalt sett blir hälsosammare, enligt en studie gjord av forskare vid University of Florida. Tester som genomfördes både på barn och vuxna visade att de som åt mandlar till mellanmål fick i sig mer protein och färre tomma kalorier totalt sett under dagen.

Håll dig slank
Ett mellanmål bestående av en näve jordnötter eller osötat jordnötssmör hjälper dig att sänka ditt BMI. En studie genomförd vid University of Houston omfattade en granskning av barns matvanor, och slutsatsen blev att de som åt jordnötter eller jordnötssmör fyra gånger i veckan löpte mindre risk att småäta under dagen.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.