Din virtuella PT

Tips 14 jun 2014

Den nya tekniken kan hjälpa dig att nå dina fitnessmål – men bara om du använder den på rätt sätt.

Att ta med dig din PT vart du än går, i form av en smartphoneapp eller aktivitetsmätare, kan hjälpa dig att nå dina viktmål – under förutsättning att du använder tekniken på rätt sätt, enligt forskning utförd vid Northwestern University i USA.

Deltagarna gick, med hjälp av en smartphoneapp som loggade deras aktiviteter och uppmanade dem till framsteg, ner i genomsnitt 6,8 kilo under loppet av ett år. De upptäckte att appen underlättade reglerandet av matintag och träning, vilket hjälpte dem att fatta smartare beslut.

Men de bästa resultaten uppnådde de deltagare som inte enbart litade till appen, utan som kombinerade teknikanvändandet med hälsoföreläsningar. De som skippade dessa föreläsningar gick bara ner hälften så mycket i vikt. Å andra sidan gick de deltagare som var med på föreläsningarna, men inte använde appen, inte ner i vikt överhuvudtaget. Vad kan du då lära dig av detta? Jo, att alltid ta tillvara på experttipsen i Fitness for Men och hålla koll på dina framsteg med hjälp av de bästa apparna på marknaden.

virtuellpt

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.