Fettets fiender

Kost & Mat 4 maj 2015

Dessa livsmedel hjälper dig att förbränna överflödigt kroppsfett.

chilifor

CHILIPEPPAR
Enligt en studie som publicerats i Journal of Proteome Research hjälper capsaicin – ett ämne som återfinns i chili – kroppens proteinstrukturer att bryta ner fett.

FISK
När du äter fisk balanseras kroppens nivåer av hormonet leptin, som direkt påverkar ämnesomsättningen att antingen lagra kalorier som fett eller förbränna dem.

MAGERT KÖTT
Protein har en termogen effekt, vilket innebär att kroppen måste använda en relativt hög andel av energin maten ger till att bryta ner densamma. Effekten är som allra högst för magert kött som kyckling eller kalkon.

GRÖNT TE
Ämnen i teet som kallas för katekiner hjälper till att höja ämnesomsättningen genom att minska nivåerna av enzymet katekol-o-metyltransferas, som hämmar det fettförbrännande hormonet norepinefrin.

GRAPEFRUKT
Grapefrukt hjälper kroppen att sänka insulinnivåerna. Sänkningen hindrar kroppen från att lagra socker som fett och dämpar även aptiten.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.