Geléhallon – rena mirakelkuren för dina muskler!

Hälsa 1 apr 2013

Goda nyheter för alla godisgrisar: uzbekiska forskare har upptäckt att det animaliska proteinet i geléhallon i samverkan med färgämne E120, ger upphov till en kraftigt muskelbyggande effekt!

gelehallon

Forskare vid institutionen för muskeltillväxt och fettförbränning vid universitetet i Tasjkent har sedan ett par år tillbaka bedrivit forskning på svenskt gelégodis eventuella muskelbyggande effekter. ”Det hela började egentligen av en ren slump”, berättar docent Sarul Mosne för uzbekisk media. ”Jag var på semester i Sölvesborg med familjen sommaren 2005, och köpte då en påse geléhallon åt min då tolvårige son Nebbarg – som var, om jag får säga det själv, en riktig slashas vid den här tiden. Efter ett par dagar kunde jag dock skönja vissa positiva förändringar i hans muskulatur, vilket jag misstänkte kunde ha med godiset att göra.”

Resultaten har dock inte varit helt entydiga. Både pastellfiskar och sega ormar har genomgått rigorösa analyser i laboratorierna i Tasjkent. ”Där kunde vi ana vissa tendenser till tillväxt hos våra försökspersoner, men inte alls i nivå med de effekter vi såg efter intag av geléhallon”, berättar Mosne. ”Efter djuplodande analyser kom vi dock fram till att det är den unika sammansättningen av animaliskt protein i form av gelatin och färgämne E120 i just geléhallon som ger denna väldigt anabola effekt i samband med fysisk aktivitet.”

Resultatet av studien kommer att publiceras i den välrenommerade forskningstidskriften Journal of Pumping Iron och förväntas få ett revolutionerande genomslag i träningsvärlden. En som dock redan använder sig av godiset i muskelbyggande syfte är kroppsbyggaren Specib Amrone från Uzbekistan. ”Jag tar alltid tre till fyra geléhallon mellan seten för att förhindra muskelnedbrytning, och så en påse efter avslutat träningspass”, säger Amrone mellan tuggorna. ”På senare tid har jag gjort rent hus på varenda bodybuilding-tävling i Centralasien, så nog funkar det alltid.”

1 kommentar

Pedda 1 apr 2013

hahaha april april

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.