Håll hela vägen in i mål med antipepplåtar

Träning 21 sep 2016

Två av tre löpare springer för snabbt i början av sina lopp – och har därför svårt att orka hela vägen in i mål. Inför Lidingöloppet släpper därför Renault i samarbete med Malin Ewerlöf verktyget ”Lidingölunken” som tillsammans med ”världens opeppigaste löparplaylist” hjälper dig att hålla tillbaka i spåret.

Lidingo

Enligt en ny undersökning, utförd av Renault, där 832 personer registrerade hos En Svensk Klassiker deltog, springer två av tre löpare alldeles för snabbt i början av loppen och går därför in i den berömda väggen. Det finns emellertid en lösning på problemet i form av verktyget ”Lidingölunken” som utvecklats av Renault i samarbete med den före detta landslagslöperskan Malin Ewerlöf. Verktyget, som finns att hämta hem på klassiskahemligheter.se, hjälper dig att hålla nere tempot i början med hjälp av spellistor innehållandes oinspirerande musik med lågt BPM. Listorna är personliga och anpassas efter hur länge just du planerar att ta det lugnt, exempelvis 40 procent av loppet, för att sedan ersättas med din egen favoritmusik som ska öka upp tempot in mot mål.

”Jag har vunnit Lidingöloppet tre gånger och vet att det i första hand inte är de ökända backarna som svårast, utan att man lägger för mycket kraft på den första delen av loppet”, säger Malin Ewerlöf. ”Precis som att peppande musik får oss att springa snabbare kan musik med lågt BPM hjälpa oss att spara på krafterna. För att hjälpa löparna att fördela energin rätt i loppet – och kanske till och med förbättra sluttiden – har vi därför skapat ’världens opeppigaste löparplaylist’.”

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.