Om du bara äter hamburgare från snabbmatsrestauranger så går du miste om något. Hemmagjorda varianter kan både bli nyttigare och godare, och är överraskande enkla att tillaga. Här är ett smakrikt och nyttigare alternativ.
Ingredienser
220 g nötfärs
1 msk olivolja
½ tärnad lök
½ hackad chili
En nypa svartpeppar
2 tomatskivor
En näve babyspenat
1 ostskiva
2 sötpotatisar
1 hamburgerbröd av fullkorn
Gör så här
• Skala sötpotatisen, skär den i klyftor, slunga dem i olivoljan och rosta dem i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Vänd dem när halva tiden har gått.
• Blanda köttfärs, lök, chili och svartpeppar och forma alltsammans till en burgare.
• Skär tomaten och osten i skivor och skölj av spenaten.
• Stek hamburgaren tills du känner dig nöjd med den. Vänd den efter halva tiden.