HIITa rätt växel

Träning 27 okt 2016

Maxa flåset och minska fettprocenten med högintensiva cykelintervaller.

HIIT2.

Vetenskapen har talat: högintensiva intervaller på cykel är en genväg till bättre kondition och en lägre fettprocent. Men för att få maximal valuta för dina ansträngningar måste dina intervaller uppfylla vissa kriterier. Följ därför dessa tre träningstips från cykeltränaren Paul Butler för att göra dina HIIT-pass effektivare.

Kom utvilad
”För att verkligen få ut något av ett intervallpass måste du kunna ge allt”, säger Butler. ”Det innebär att du måste känna dig fräsch och full av energi, så att du kan attackera varje intervall så intensivt som möjligt.” Planera aldrig in ett längre konditionspass eller träna ben dagen innan ett HIIT-pass, utan spara det till ett annat tillfälle.

Vila effektivt
”Effektiva viloperioder kan utgöra skillnaden mellan ett lyckat och ett misslyckat HIITpass”, säger Butler. ”Vila tillräckligt länge för att du ska kunna satsa allt under nästa intervall, och håll vilopauserna lika långa i början för att kunna mäta dina framsteg.” Se också till att fylla lungorna med syre genom att andas djupt, långsamt och kontrollerat.

Variera dig
”När framstegen planar ut måste du börja variera dina HIIT-pass för att fortsätta utvecklas”, säger Butler. ”Du kan ändra på arbets- och vilointervallernas längd, eller justera intensiteten och frekvensen – det finns många variabler du kan manipulera.” För en träningsdagbok så du vet exakt vad det är du ska förändra.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.