Högsta betyg i fitness

Tips 16 okt 2014

Förbättra din intelligens på gymmet.

Om du lever ett aktivt liv och alltid har tyckt om att sporta mycket så kan du vara tacksam idag – du gav nämligen dig själv ett försprång i din intellektuella utveckling. I en studie genomförd på över 2 000 barn som publicerades i tidskriften Journal of Pediatrics upptäckte forskarna ett samband mellan bra prestationer i diverse rörlighetsövningar och förbättrade resultat i skolan. Men misströsta inte om du tillbringade din ungdom i soffan framför TV:n istället för att springa terränglöpning, det sista tåget har faktiskt ännu inte gått. Sambandet mellan god fysisk form och förbättrad hjärnfunktion består ända upp i vuxen ålder.

Ny forskning vid Boston University visar att konditionsträning kan bidra till att förbättra minnet, på grund av hormonerna som frigörs under träningen. De som gjorde bättre ifrån sig i fitnesstesten, där resultaten mättes i form av deltagarnas VO₂-max (kroppens maximala syreupptag), uppvisade också bättre resultat i olika minnestest.

Man tror att de hormoner som frigörs under fysisk aktivitet stimulerar till ny tillväxt av hjärnceller, så när du tränar kroppen tränar du även hjärnan.
fitnessbetyg

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.