Megamässa för tränings- och hälsointresserade

Aktuellt 16 sep 2015

Maxa din träningsinspiration för det kommande året med en fullmatad weekend helt vigd åt träning och hälsa. Nu slås Fitnessfestivalen, Allt för Hälsan och Acadermia ihop och bildar supermässan FIT FOR LIFE WKND.
Av: Jenny Thorell

Fitnessfestivalen

Nordens största och populäraste mässor inom hälsa, träning och skönhet blir ett. I slutet av november går de av stapeln samtidigt i varsin mässhall och som besökare får man tillgång till alla tre – på en biljett.
”De tre mässorna har alla egna kärnvärden, men vi vill ge besökarna en totalupplevelse och även om det mest är en av dem som intresserar dig så kan du få inspiration från alla. Vi ville skapa en större helhet och en samlingsplats”, berättar Patrik Löwstedt som är projektchef för Fit for Life WKND.

Hos Allt för Hälsan som är Nordens största livsstilsmässa för hälsa är fokus träning, kost, yoga, behandling, kropp & själ. Här får man snabbt en överblick vad som gäller inom de olika områdena, kan snappa upp trender eller lära sig mer om sitt specialintresse av föreläsare och inspiratörer.
”Vi vänder oss till alla som är intresserade av en hälsosam livsstil. Det finns prova-på aktiviteter, seminarier, massage och yoga. Och vi har upptäckt att det är lika viktigt med inre hälsa, alla våra seminarier om mental hälsa är alltid populära”, berättar Kristin McKechnie som är biträdande projektledare för Allt för Hälsan.

Fitnessfestivalen som under 11 år gått i Göteborg flyttar nu för första gången till Stockholm. Ove Rytter har jobbat med hälsa i 35 år och var med och grundade den populära träningsmässan. Han liknar det nya helhetskonceptet med ett nyttigt smörgåsbord där alla kan plocka sina favoriter.
”Under åren har hälsobegreppet förändrats och vi vill samlas för att bli starkare, friskare och vackrare. Att göra en smal mässa är passé, nu förvandlar Sveriges största mässlokaler till en plats med tre parallella livsstilsmässor som utgör ett enda och stort och sprakande event”, berättar han.

Acadermia är Sveriges enda renodlade skönhetsmässa och är i år större än någonsin. Här byggs ett gigantiskt spa upp där man får testa på behandlingar, gå på skönhetsseminarier, köpa rabatterade produkter och dricka champagne.
”Visst ska man äta rätt och ta hand om sig, men man måste ha lite glamour också”, berättar Acadermias grundare Catarina Pap de Pestény.
Vill du hålla koll på rådande trender och vad som kommer bli stort imorgon inom skönhetsindustrin är det hit du ska komma.
”Tidigare år pratade vi om vampyrbehandlingen och vitamincocktails, nu kommer vi ta upp probiotisk skönhet och trådlyft, som är ett icke kirurgiskt ansiktsbehandling”, berättar Pap de Pestény.

Intressant föreläsning!
Den aktiva soffpotatisen är en person som tränar men som också sitter för mycket. Känner du igen dig? Missa inte forskaren och specialistsjuksköterskan Matthias Lidins föreläsning där han pratar om hur mycket vi måste träna varje dag för att inte bli sjuka och det bästa sättet att bryta stillasittandet.
”Ett av de största hoten mot vår hälsa är stillasittande. Det leder till hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och kan leda till en tidigare död. Vi är inte lata men vi är bekväma”, berättar Lidin.
Matthias medverkar på Allt för Hälsan
Fredag 27 nov och lördag 28 nov, klockan 11-13:30

FIT FOR LIFE WKND: 3 mässor – en biljett!
Vad: Fitnessfestivalen, Allt för Hälsan och Acadermia går ihop och bildar supermässan Fit for Life WKND. En fullmatad tredagarshelg med fokus på träning, hälsa och skönhet. En biljett gäller för alla tre mässor.
När: 27-29 november på Stockholmsmässan
Öppettider: Fredag och Lördag 10-18
 Söndag 10-17
Pris: 3-dagarsbiljett: 350 kronor, 2-dagarsbiljett: 290 kronor, 1-dagsbiljett: 190 kronor.
Kolla online: www.fitforlifewknd.se

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.