Joe Hart – målvakten med hjärta

Kändisträning 14 apr 2013

Joe Hart är fotbollsmålvakt i Manchester City och i Englands landslag. Här förklarar han varför hårt arbete och en målinriktad satsning till slut leder till framgångar.

Joe Hart Jag är Englands förstaval i målet tack vare att jag utvecklats, inte för att jag planerat för det. Jag trodde aldrig att jag en dag skulle få spela för England när jag växte upp – varken när jag spelade för Shrewsbury Town, när jag skrev på för Manchester City eller ens när jag kom med i den engelska landslagstruppen. Jag älskade bara att spela, träna och bli bättre, och den inställningen har gjort att jag nått så här långt.

Vägen mot toppen är inte bekymmersfri. Jag kommer ihåg att jag var uppspelt inför övergången från Shrewsbury till Manchester City, men det fanns en tid då jag inte var i närheten av att få stå i City och blev utlånad. Därför kan jag uppskatta min situation nu och tar inget för givet. Man måste arbeta hårt varje dag och alltid försöka utvecklas.

Spelarna bryr sig om sin fysik. Alla i Manchester City är i bra form rent fysiskt. Micah Richards har muskler som växer ut ur öronen, och Vinnie Kompany är stor som en tjur. Joleon Lescott är också ett monster. Men fotbollsspelare kommer i alla former. Gael Clichy är byggd för att springa snabbt och Carlos Tevez är kort men stark – ingen flyttar på honom. Hur du ser ut och tränar beror med andra ord också på hur du är som fotbollsspelare.

Jag lyfter vikter och tränar pilates. Jag är ingen stor löpare eller cyklist eftersom jag inte behöver det som målvakt, men jag styrketränar desto mer. Jag kör inte bara rena styrkeövningar, utan även dynamiska övningar. Jag arbetar mycket med coremuskulaturen.

Jag har ett starkt team som backar upp mig. Vi har ett mycket bra forskningsteam här i City, som ger mig bra uppföljning på hur jag sköter mig. Jag lyssnar också på mina kostrådgivare eftersom de vet mer än jag. Jag har inte pratat med en psykolog, men det är inget jag utesluter i framtiden så länge jag tror att det hjälper mig. Allt handlar om detaljerna på den här nivån.

Jag har en avslappnad inställning till kosten. Faktum är att jag är allt annat än strikt när det kommer till mat och jag äter gärna pizza, men jag inser samtidigt vad som är okej och vad som inte är det. När det kommer till kosten är vissa väldigt hårda mot sig själva medan andra inte bryr sig – själv siktar jag på någon form av balans däremellan. Jag håller alltid ett öga på min vikt och min kroppsform, och om jag sköter mig i övrigt kan jag äta vad jag vill.

Det jag äter beror på mina mål. Innan match så äter jag kyckling, pasta och andra liknande, traditionella rätter som ger energi. Jag försöker vara på plats på träningsanläggningen en timme innan passen börjar och stoppar i mig lite ägg och toast, som inte är alltför tungt när jag ska kasta mig.

Vinster gör många människor lyckliga. Under EM 2012 älskade jag att se massor av engelska fans på läktarna. Jag upplevde att vi var enade, och jag njöt av att se dem fira när vi vann. Det är samma sak hos City. Jag vet hur mycket ligasegern [ 2012 ] betydde för fansen och det får mig att vilja vinner fler titlar.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.