Kärlekens språk

Hälsa 20 feb 2014

Vad säger kroppsspråket i sovrummet om ditt kärleksliv?

”När du sover kan du inte förställa ditt kroppsspråk – och det kan inte din partner heller göra”, säger dejtingexperten Hayley Quinn. ”Sättet ni sover på tillsammans avslöjar mycket om ert förhållande.” Det kan dessutom påverka din hälsa, så se till att utvärdera din sovställning för att må så bra som möjligt.
snarka

Sova sked
”Att sova sked är en beskyddande gest”, säger Quinn. ”Om du är den stora skeden så gillar du att anta den dominanta rollen, men om du är den lilla skeden så är det ett tecken på att din partner vill ta hand om dig.” Att sova på sidan minskar också risken för snarkningar, vilket i sin tur även minskar risken för hjärtsjukdomar och stroke.

Rygg mot rygg
”Att sova med ryggarna vända mot varandra behöver inte tyda på bristande kommunikation eller intresse, utan snarare att er kärlek har mognat. Det visar att ni båda känner er avslappnade och bekväma i varandras sällskap.” Det betyder också att ingen av er väcker den andra i onödan, vilket främjar en längre REM-sömn och stimulerar blodflödet ut till musklerna.

Ansikte mot ansikte
”Denna position tyder på en vilja att få veta allt om din partner och en vilja att konversera. Se bara upp för dålig morgonandedräkt.” För att undvika att lukta illa ur munnen på morgonen ska du – enligt en studie som publicerats i Journal of Food Science – dricka mjölk efter kvällsmaten.

Armen om din partner
”Detta är en vanlig position under förälskelseperioden. En omfamning är ett tecken på ägande, men är också en väldigt romantisk gest. Du stärker bandet till din partner genom att hålla om henne efter ni har haft sex, och det hjälper er också att komma närmare varandra rent känslomässigt.” När ni är nära varandra ökar dessutom produktionen av ”kärlekshormonet” oxytocin, vilket enligt schweizisk forskning bidrar till att minska halterna av stresshormonet kortisol.

Hennes huvud på ditt bröst
”Denna position är ett tecken på att hon uppskattar din manlighet genom att ge uppmärksamhet åt ett av dina mest maskulina drag.” Du kan förstärka detta drag ännu mer genom att bygga upp bröstmusklerna med långsamma hantelflyes, vilket ger en imponerande fast kudde för din partner att sova på.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.