Gräsligt skydd mot alkoholrelaterade skador

Tips 12 feb 2015

Drick vetegräsextrakt för att mildra alkoholens skadliga effekter.
grasfor
Det bästa sättet att skydda levern från de smällar alkoholen delar ut är naturligtvis att skippa spriten helt och hållet. Men om du gärna tar ett glas eller två någon kväll i veckan så finns det ett enkelt sätt att lindra en del av alkoholens skadliga effekter: nämligen att inta vetegräs.

Indiska forskare har upptäckt att vetegräsextrakt minskar cellskador på levern och ökar antioxidantnivåerna hos råttor (i en separat amerikansk studie utförd vid Princeton University har forskare bevisat att gnagares fysiska responser motsvarar dem hos människor). I en annan indisk studie upptäckte forskarna att vetegräs hjälper till att förebygga alkoholrelaterade skador på cellmembranen i råttornas leverceller.

Forskningsresultaten visar att det är bäst att ta en återställare i form av vetegräsextrakt morgonen efter, men om bara tanken på det gör dig illamående kan du testa att blanda ner det i en smoothie. Tyvärr skyddar inte vetegräset även mot de eventuella pinsamheter du kan tänkas ta dig för på fyllan, så se till att dricka med måtta.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.