Det är fullt möjligt att bygga muskler även som vegetarian. Den här proteinrika linsragun med fullkornspasta funkar ypperligt efter ett tungt träningspass.
Linsragu (2 portioner)
– 1 gul lök, hackad
– 1 vitlöksklyfta, pressad
– 1 morot, hackad
– 1 selleristjälk, hackad
– 1 msk olivolja
– 200 g krossade tomater
– 1 msk tomatpuré
– 1 tsk torkad oregano
– 1 tsk torkad timjan
– 4 dl grönsaksbuljong
– 200 g gröna linser
– 150 g fullkornspasta
– 50 g parmesanost, riven
Gör så här
– Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök, morot och selleri i tio minuter på medelhög värme.
– Rör ner tomater, tomatpuré, örter och buljong och låt puttra i ytterligare 15 minuter.
– Tillsätt linser och låt ragun puttra på låg värme medan du kokar pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
– Servera med riven parmesan.