Muskeloljan

Tips 23 okt 2014

Testa solrosolja för att bli rippad.

Olivolja må locka fram den där härliga medelhavskänslan i din matlagning, men om du är ute efter att gå ner i vikt är det gammal hederlig solrosolja du ska använda dig av. Denna upptäckt gjordes i en ny studie utförd vid Uppsala universitet, där deltagarna åt 750 extra kalorier om dagen under sju veckor i ett försök att gå upp tre procent av sin startvikt.

Halva gruppen tillägnade sig de överflödiga kalorierna i form av solrosolja – som är rik på fleromättade fetter – medan den andra halvan åt palmolja, som innehåller massvis med mättat fett. Mot slutet hade både grupperna gått upp ungefär lika mycket i vikt, men gruppen som åt solrosolja hade lagt på sig tre gånger så mycket muskelmassa och mycket mindre kroppsfett jämfört med den andra gruppen.

Detta beror, enligt forskarna, på att solrosolja har en mer hälsosam sammansättning jämfört med palmolja. Solrosolja är en av de bästa källorna till fleromättade fetter (den innehåller sju gånger så mycket som olivolja), vilka hjälper dig att sänka halterna av det ”onda” LDL-kolesterolet och skyddar mot hjärtsjukdomar.

solrosolja

Solrosolja är också en utmärkt källa till E-vitamin, som stärker immunförsvaret.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.