Ny dryck för snabb återhämtning

Tips 8 apr 2013

Resorb lanserar en återhämtningsdryck, Resorb Sport, som återställer kroppens salt- och vätskebalans i samband med ett hårt träningspass. Drycken passar både för elitidrottare och motionärer, och alla däremellan.

Resorb Sport är en vätskeersättning i pulverform som du blandar med 250 ml vatten efter träningspasset. Drycken är en kolhydrat-elektrolytlösning som återställer kroppens förluster av vätska, salter och mineraler som uppstår i samband med fysisk ansträngning.

”Vi såg ett behov på marknaden för återhämtningsdrycker – det saknades en sportdryck med få kalorier i en smidig förpackning som hjälper till att återställa saltbalansen”, säger Magnus Brasen, marknadschef på Nestlé Health Science.

Resorb Sport innehåller bland annat gott om magnesium, som har flera funktioner i kroppen – inte minst bidrar det till en normal muskelfunktion och minskar trötthet och utmattning. Drycken kan intas före, under och efter passet och kommer finnas i dagligvaruhandeln i under april månad. Cirkapriset är satt till 76 kronor för en förpackning om tio påsar.

resorb

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.