Nyttig lasagne

Mat & Recept 12 Nov 2013

Denna klassiska italienska rätt innehåller vanligtvis bland annat vita pastaplattor och kaloririka, gräddbaserade såser. Men med ett par justeringar – signerade den Michelinbelönte kocken Adam Gray – kan du förvandla din lasagne till en hälsosam måltid som hjälper dig att både bygga muskler och bränna fett.
lasagne

INGREDIENSER ( 2 portioner)
– 1 dl rapsolja
– 2 rödlökar, finhackade
– 2 vitlöksklyftor, pressade
– 500 g nötfärs
– 3 dl passerade tomater
– 1 tsk Worcestershiresås
– 1 näve färsk basilika, finhackad
– Havssalt
– Färskmalen svartpeppar
– 3 medelstora sötpotatisar, skalade och skivade så tunt som möjligt
– 5 dl naturell yoghurt
– 100 g cheddarost, riven

GÖR SÅ HÄR
– Hetta upp en tjockbottnad stekpanna på medelhög värme.
– Tillsätt oljan, löken och vitlöken och låt fräsa i tre till fyra minuter.
– Tillsätt köttfärsen. Finfördela den med en träslev och låt fräsa i fem minuter eller tills den är jämnt brynt.
– Tillsätt de passerade tomaterna och rör om ordentligt. Låt koka upp och sjuda försiktigt i tio minuter. Tillsätt worcestershiresåsen och basilikan. Blanda ordentligt och salta och peppra sedan efter smak. Lyft av pannan från värmen.
– Lägg över en tredjedel av köttfärssåsen i en ugnsfast form så att den täcker botten. Lägg hälften av sötpotatisskivorna ovanpå så att de täcker köttfärssåsen helt och hållet.
– Upprepa processen så att du har två lager med köttfärs och två lager med sötpotatis. Avsluta sedan med ett sista lager av köttfärssås.
– Häll yoghurten över det översta lagret och strö över den rivna osten.
– Sätt in i ugnen på 180 grader i 60 minuter.
– Ta ut lasagnen ur ugnen och låt stå i tio minuter innan servering.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.