Har du svårt att hitta tid till att fixa lunchlådor? Den här spanskinspirerade salladen, som kombinerar proteinrik chorizo och vitaminrika och antioxidantspäckade grönsaker, svänger du ihop på ett nafs! Du kan också med fördel äta den efter träningen för ett snabbt tillskott av protein.
INGREDIENSER
– 100 g gröna bönor, halverade
– 75 g chorizo, skivad
– 1 gul lök, skivad
– 1 vitlöksklyfta, finhackad
– 1 msk sherry eller rödvinsvinäger
– 5 körsbärstomater, halverade
– 1 msk olivolja
– 20 g vattenkrasse
– Fullkornsbröd, till servering
GÖR SÅ HÄR
– Koka de gröna bönorna i en kastrull i tre till fyra minuter.
– Hetta upp oljan i en stekpanna och stek chorizon i tre till fyra minuter.
– Tillsätt löken och vitlöken i pannan och stek i ytterligare två minuter.
– Tillsätt vinägern och tomaterna i pannan och låt fräsa i 30 sekunder.
– Slunga chorizoblandningen med vattenkrassen och de gröna bönorna och servera med brödet.