Kryddstark mat associeras ofta med plågsamma upplevelser på den lokala indiska krogen som man får ångra bittert morgonen efter restaurangbesöket, men om den tillagas ordentligt kan het mat faktiskt hjälpa dig att förbränna överflödigt fett. Detta beror på att den innehåller massvis med capsaicin – ett ämne som hjälper till att höja kroppens ämnesomsättning, vilket leder till att du bränner fler kalorier.
Ingredienser:
100 g marulk
4 pilgrimsmusslor
100 g lax
4 små potatisar, halverade
1 rödlök, hackad
1 röd paprika, hackad
3 vitlöksklyftor, krossade
1 chilifrukt, hackad
1 msk ingefära, hackad
400 g krossade tomater
2 dl fiskbuljong
1 paket saffran
1 nypa spiskummin
1 nypa paprikapulver
1 msk olivolja
1 tsk citronsaft
1 näve färsk koriander, hackad
Gör så här:
– Värm olivoljan i en gryta och fräs potatisen i fyra minuter på medelhög värme.
– Tillsätt lök, paprika, vitlök, chili och och ingefära och sautera i två minuter.
– Lägg i tomaterna och tillaga på låg värme under fem minuter.
– Tillsätt fiskbuljongen och alla kryddor och låt koka ihop i tio minuter.
– Lägg i fisk och skaldjur och koka i ytterligare åtta minuter.
– Tillsätt citronsaften och garnera med färsk koriander. Servera.