Recept: Sallad med tre sorters bönor

Mat & Recept 26 mar 2013

bönsallad

Genom att äta saker som får insulinet att skjuta i höjden och leder till viktuppgång gör du allt ditt hårda arbete i gymmet ogjort. Den här goda vegetariska salladen har lågt GI, hjälper dig att hålla blodsockret på en jämn nivå och förebygger hungerattacker mellan måltiderna.

Ingredienser
100 g kidneybönor
100 g mungobönor
100 g cannellinibönor
1 msk olivolja
1 hackad lök
1 hackad röd paprika
Saften från 1⁄2 citron
1 tsk hackad persilja
En näve babyspenatblad
En näve isbergssalladsblad
1 msk riven ost En knivsudd svartpeppar

Gör så här
– Hetta upp olivoljan i en liten stekpanna och fräs lök och paprika på medelhög värme i tre minuter.
– Skölj av bönorna, lägg dem i stekpannan och fräs i ytterligare någon minut. Rör om då och då.
– Ta bort pannan från värmen och tillsätt citronsaft och persilja. Rör om och låt svalna.
– Lägg isbergssalladen och babyspenaten i en separat bunke och blanda.
– Lägg bönblandningen ovanpå och avrunda med svartpeppar och riven ost.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.