Starka världsrekord

Tips 14 Dec 2013

Hämta inspiration från några av de senaste tillskotten till Guinness rekordbok.

rackhav 1 009
Flest räckhäv under en timme (Stephen Hyland)
HEMLIGHETEN: ”Ha koll på tiden”, säger 61-årige Hyland. ”Jag satte upp fem klockor på olika ställen på gymmet och noterade mina mellantider för att hela tiden se hur jag stod mig. Jag tränar alltid i bra tempo utan vila, vilket ger mig en bra grund konditionsmässigt. Sedan handlar det om beslutsamhet – antingen vill du det eller inte.”

streck
armhavning90
Flest antal armhävningar med klapp under en minut (Stephen Buttler)
HEMLIGHETEN: ”Variera tempo”, säger Buttler, 38. ”Under träning kör jag 30-sekundersintervaller med explosiva armhävningar, och sedan vilar jag lika länge innan jag ger mig på det igen. Antingen gör jag detta så snabbt som möjligt för att bättra på tempouthållningen, eller så saktar jag ner och koncentrerar mig på tekniken för att bygga muskulär uthållighet, vilket verkligen gör skillnad runt 45-sekunderspasseringen.”

streck
marklyft455 kg
Tyngsta marklyft (Andy Bolton)
HEMLIGHETEN: ”Stretching”, säger styrkelyftaren Bolton, 43. ”Stretcha din höftböjare innan du lyfter för att öka rörelseomfånget, och därmed komma i bättre position. Djupa knäböj är perfekt för att öppna upp ljumskar och höfter. Förutom knäböj och stretchövningar ska du dessutom köra olika coreövningar, såsom plankan.”

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.