Superalger

Kost & Mat 12 aug 2016

Det har sagts vara ”den nya grönkålen”, fast om vi får säga vad vi tycker så är sjögräs både nyttigare och mer smakrikt.

algeae

Om du känner dig lite misstänksam mot alla nya superfoods, den ena nyttigare än den andra, som ständigt poppar upp inom hälsovärlden är du inte ensam – det finns trots allt en hel del dieter och trender som du gör bäst i att skippa. Titta bara på en trendig acaibowl, som i vissa fall kan innehålla lika mycket socker som läsk!

Men så finns det ju så klart hälsosamma trender och tips som du faktiskt gör rätt i att anamma. En råvara som du definitivt ska köpa nästa gång du är i affären är alger. Det är ingen hemlighet att havets egen grönsak är en av de bästa källorna till naturligt förekommande jod, ett näringsämne som spelar en viktig roll i ämnesomsättningen och behövs för att sköldkörteln ska fungera normalt så att kroppen kan upprätthålla en bra hormonbalans. Mest jod finns i brunalger såsom kelp, men gröna och röda alger (som till exempel nori som används i sushi) är också bra källor. Färska alger finns i välsorterade butiker och hälsokostaffärer, men du kan också köpa dem online.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.