Fyll på proteindepåerna med den här muskelbyggande fiskrätten – en variant av den mer traditionella chicken teriyaki.
Kycklingvarianten av den här rätten må vara mer känd, men om du vill göra framsteg på gymmet så är fisk på tallriken rätt väg att gå. Lax innehåller förutom protein mycket omega 3, som hjälper kroppen att återhämta sig efter ett tufft träningspass. I vårt recept ersätter vi också de klassiska nudlarna (som får blodsockret ur balans) med fiberrik gurka.
Lax teriyaki med gurkspaghetti
Ingredienser (1 PORTION)
– 2 färska laxfiléer
– 1 msk sojasås
– 1 msk torr sherry
– 2 tsk olivolja
– 1 tsk strösocker
– 2 tsk riven färsk ingefära
– 2 finhackade vitlöksklyftor
– 1 gurka
– 2 tsk rapsolja
Gör så här
– Använd en potatisskalare eller osthyvel och skär gurkan i långa, tunna remsor.
– Blanda sojasås, olivolja, sherry, socker, ingefära och vitlök.
– Marinera laxen i hälften av marinaden och gurkan i andra hälften i minst tre minuter.
– Stek laxen i rapsolja på medelhög värme (ungefär tre minuter på varje sida).
– Servera laxen ovanpå gurkspaghettin.