Träna rätt – bränn fett!

Träning 21 Dec 2016

Bränn fett fortare med rätt typ av cardio.

skipping

Hoppa med hög intensitet
Om du vill vara säker på att din träning leder till att du tappar i fettprocent, så bör du lägga siffrorna 3 och 0 på minnet. En studie vid Karolinska Institutet visar nämligen att HIIT (högintensiv intervallträning) stimulerar mitokondrierna i cellerna att påskynda fettförbränningen, men endast om du tränar – till exempel hoppar rep – riktigt intensivt under max 30 sekunder, och sedan vilar lika länge innan du går på nästa intervall. Intervallpasset fick totalt sett, enligt studien, heller inte pågå i längre än 30 minuter för att fettförbränningen skulle ligga på max.

Trampa på tom mage

Ny forskning publicerad i Journal of Applied Psysiology vittnar om att den som cykeltränar på fastande mage bränner fler kalorier än den som ätit innan. Att köra ett cykelpass 20 minuter innan frukost på morgonen varje dag hjälper dig att förbränna cirka 1 100 kalorier totalt per vecka. Det här tricket har elitcyklister använt sig av i decennier för att hålla igång en högre förbränning – och nu vet du också om det.

Testa terränglöpning
Att snöra på sig löpskorna och träna HIIT är riktigt bra träning, och att hålla högre intensitet under ett kortare löppass har visat sig ge bättre resultat än att springa långsammare under en längre sträcka, sett till fettförbränningen. Och vill du ta din löpträning ytterligare en nivå så gäller det att bege sig off-road. En studie publicerad i Journal of Experimental Biology slår fast att ett mjukare och ojämnare underlag än asfalt tvingar dig att göra av med mer energi i varje steg, eftersom såväl leder som muskler måste arbeta lite hårdare för att anpassa sig och hålla kroppen igång.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.