Brukar din energi ta slut vid elvatiden på förmiddagen? Då är det dags att börja tänka på vad du äter till frukost och byta ut flingorna mot proteinrik mat som håller dig mätt, fokuserad och motiverad ända fram till lunch.
Du är vad du äter – detta gamla talesätt stämmer verkligen när det handlar om din frukost. För ett morgonmål som hjälper dig att höja förbränningen och behålla fokus fram till lunch ska du välja mättande och proteinrika livsmedel, och skippa de sötade flingorna, då dessa oundvikligen leder till energidippar och ökad risk för småätande. Enligt en ny studie som publicerats i European Journal of Nutrition är en äggbaserad frukost den bästa. De testpersoner som åt ägg på rostat bröd till frukost uppgav att de både kände sig mättare och inte likna sugna på att småäta jämfört med dem som åt flingor eller en croissant – trots att äggfrukosten innehöll färre kalorier. De åt dessutom mindre under resten av dagen. När du lagar frukost kan du gärna koka ett par extra ägg, ta med dem till jobbet och äta som mellanmål under dagen.
Visste du att…
De testpersoner som åt ägg till frukost kapade i genomsnitt 438 kalorier, jämfört med dem som åt flingor.