Väl bevarade nyttigheter

Kost & Mat 7 jun 2016

Brittisk forskning visar att fruset går före färskt när det gäller grönsaker.

djupfryst

Färska grönsaker må se både fräschare och nyttigare ut än de färdigförpackade varianterna i frysdisken – men forskning visar nu att så inte alltid är fallet. Enligt en studie utförd av brittiska Institute of Food Research har de färska grönsakerna tappat upp till 45 procent av sitt näringsinnehåll när de väl ligger på tallriken. Som jämförelse behåller de grönsaker som djupfryses inom ett par timmar efter de skördats mycket mer av sina näringsämnen – och dessutom smakar de ofta bättre. Se bara till att du inte blir sugen på pizza och glass medan du botaniserar bland frysvarorna.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.