Veckans övning: Pallofpress

Veckans övning 4 okt 2013

Stärk coremuskulaturen med den här funktionella och effektiva övningen.

Det är väldigt få gånger som du i ditt vardagsliv måste lägga ner dig på rygg och upprepade gånger lyfta på överkroppen, vilket gör den moderna mannens besatthet av situps ännu mer underlig. Låt oss istället introducera pallofpressen – en underskattad övning som tränar coremusklerna på ett funktionellt sätt, med ryggraden och överkroppen i ett stabilt läge.

Övningen är utformad av och uppkallad efter den amerikanske sjukgymnasten John Pallof, som använder den för att rehabilitera basebollspelare med ryggskador, och sätter höfterna och bålen på prov då de måste jobba hårt för att motstå den ökade rotationskraften när du sträcker ut armarna. Testa den i en kabelmaskin på gymmet eller kör den med ett motståndsband hemma.
pallofpress

– Fäst ett motståndsband vid en fast punkt och ställ dig med sidan mot det. Stå axelbrett isär med fötterna och håll bandet intill bröstet. Svårighetsgraden ökar om du står med fötterna närmare varandra.

– Sträck ut armarna och använd coremusklerna för att undvika att vrida på överkroppen, samtidigt som du hela tiden ser till att bandet är sträckt. Pausa i två sekunder och återgå sedan till startläget.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.