Basövningar i all ära… Glädje, kunskap och förståelse.

Hälsa 5 maj 2016

_20160505_111416

Rätta mig om jag har fel, men jag skulle vilja säga att de senaste 2-3 åren har varit en explosionsartad period när det kommer att inberäkna basövningar i träningen. Med all rätt, verkligen. Jag anser absolut att basövningar är något som alla på ett eller annat sätt bör tänka på att lägga i sin träning, vare sig man är nybörjare eller erfaren ”gymmare”.

Det jag vill lyfta i detta inlägg är att fokus ska ligga på glädjen i att åka till gymmet, att se fram emot ditt pass eller vad det kan vara som du fattat tycke för som gynnar din hälsa. Det finns en mängd variation att tillgå kopplat till träning och det är upp till dig att öppna sinnet och låta dig själv komma fram till vad som passar dig bäst, det som Du mår bra av. Det ligger också stor vinning i viljan att samtidigt öka kunskap inom området för att skapa en större förståelse för vad man gör. Det går inte nog att belysa de fördelar som finns i att se de processer som sker i kroppen kopplat till träningen.

_20160503_162756

Ska vi ta in just kunskap och fakta kopplat till ämnet så är det trots allt rörelse och blodgenomströmning du bör eftersträva. Detta hittar du vare sig du ser glädjen i att styrketräna såväl som om du föredrar att glida ut i solen på cykeln ett par timmar. Personligen har jag intresset i att forma kroppen till utefter de målsättningar jag har, och det är något Jag mår väldigt bra av att kombinera med rörelse och blodgenomströmning.

/DMC

2 kommentarer

Leif 6 maj 2016

Fattar inte vad detta har med basövningar att göra..? Klart att det ska vara roligt att träna. Menar du att man ska hoppa över basövningarna om man tycker det är tråkigt?

Svara
    David Martini Calmen
    David Martini Calmen 8 maj 2016

    Absolut, det tycker jag att man ska överväga att göra Leif ? Dvs om det är så pass tråkigt att det får en individ att välja bort att gå till gymmet. Som jag skriver anser jag att det är bra att inberäkna dessa basövningar i träningen, men jag anser också att det inte ska vara något man ska behöva ”våndas” över och känna att man måste göra för att träningen ska ge något. Jag har hört folk säga att, ”Kör man inte basövningar kan man lika gärna skippa gymmet”. På detta sätt vill jag gärna inte att folk ska tänka. Det primära är trots allt rörelse och blodgenomströmning, och detta får man även genom andra övningar ?

    Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.