Crevolution från Swedish Supplements – Unik i sitt slag  

Swedish Supplements 18 apr 2016

SS

Jag tog hem denna spännande produkt från min sponsor Swedish Supplements för en tid sedan och lät mig själv göra lite mer efterforskning kring den innan jag inledde användandet. Det lustiga var att dagen innan jag hade som avsikt att börja använda Crevolution blev jag uppringd av Johannes, VD för Nutrado of Sweden som bland annat levererar produkter från just Swedish Supplements. Han berättade på ett väldigt inspirerande sätt om denna ”nykomling”. Samtalet gjorde mig ännu mer nyfiken att testa och se vad den kunde erbjuda mig i min träning vilket också skapade en trevlig känsla när jag väl satte igång med den.

Varför unik?

Det är ett par saker som gör Crevolution unik i sitt slag. Många kreatinprodukter är kända för egenskapen att bidra till viktuppgång och verka vätskebindande. Detta kan ofta vara något icke önskvärt då det primära syftet är att skapa utökad styrka och explosivitet. Crevolution har således egenskapen att den inte ska binda vätska på samma sätt.

Varför är den då unik? Jo, Crevolution kapslarnas innehåll omsluts av ett patenterat hölje (hypemelose), ett delayed release system som är det första av sitt slag. Detta hölje tillsammans med ett alkaline system skapar mer gynnsamma förhållanden i magen som bevarar ingredienserna på ett mer effektivt sätt innan dessa tas upp i blodet.

Druvkärnsextrakt, Alfa liponsyra och Cinnulin är ytterligare faktorer och ingredienser som gör att processen blir framgångsrik. Detta genom att det på ett positivt sätt påverkar insulinkänsligheten som i sin tur skapar bättre förutsättningar kopplat till upptagningsförmågan i kroppen. Druvkärnsextraktet fungerar även antioxidativt och inflammationshämmande.

Olika former av kreatin

Vidare består Crevolution av två olika former av kreatin där var och en av dessa har sin unika egenskap. Kombinationen av dessa två är väl genomtänkt. Den första formen av är kreatinmalat. Denna har egenskapen att buffra mjölksyra som bidrar till att du kan prestera bättre i träningen. Jag tror många av oss vet hur det kan kännas när mjölksyran gör sig påmind. Så länge denna mjölksyra inte infinner sig betyder det att vi ökar möjligheten att prestera bättre och utsätta muskeln för större och mer belastning.

Den andra formen är kreatin nitrat där nitratet är det det som ger oss den eftersträvansvärda pumpkänslan. Nitrat har en effekt i att skapa en vasodilation av blodkärlen, dvs den vidgar blodkärlen vilket gör att mer syre kan vandra vidare till muskeln som är i arbete. Mer syre till muskeln kommer att bevara energi och förskjuta mjölksyretröskeln. Återigen som jag skrev ovan, du kan utsätta muskeln för mer och större belastning vilket är avgörande för styrkeutveckling och förmågan att jobba mer explosivt.

Utvärdering

Just kreatin är en av de produkter som det finns mest studier kring, och med ett delayed release system som Crevolution har upplever jag att den ger det man säger att den ska ge. Dvs jag har inte känt av den vätskeansamling i kroppen som annars kan vara väldigt tydlig. Något jag däremot verkligen kunnat se, är utveckling rent styrkemässigt. Jag kan dock inte avgöra att jag känt av en tydligt ökning i explosivitet, men just styrkan går som sagt att se väldigt klara resultat i. Jag har till mitt stora nöje i kunnat ökat belastningen i väldigt många moment och således kommit fram till att detta är den bästa kreatin matrix blandning jag använt mig av. Men jag vill i all denna progression påtala att jag står fast vid mitt tänk, att det absolut viktigaste är att träna så smart som möjligt och inte så tungt som möjligt.

Nu har jag inte använt Crevolution sedan innan min diet inför Better Bodies Challenge vilket alltså är flera månader sedan. Kanske är det dags att krydda på träningen lite extra och inleda en period med denna inberäknad ?

/DMC

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.