Definitionen av en atlet – Fyrbarnsmamma satsar helhjärtat inom fitness

1 maj 2016

När jag slår upp ordet ”atlet” i svenska akademiens ordlista läser jag ”stark man; tyngdlyftare; friidrottare”. Hade jag kunnat lägga till andra begrepp i denna svenska ordlista så hade jag först och främst efter, eller för den delen före stark man även lagt till stark kvinna. Detta är nämligen vad jag skulle vilja förmedla att min klient tillika vän Linda Sunnefors är. Termen stark som ett en oxe passar sig väldigt bra när det kommer till Linda. På ett annat ställe kopplat till ordet atlet kan jag läsa ”tävlande” och det är ju precis det som är målet med vi gör just nu. Linda kommer att tävla i Bodyfitness där jag är övertygad om att hon absolut kan komma att bli en tjej att räkna när det kommer till pallplatserna.

 

Inspirerande bakgrund

Linda är en fyrbarnsmamma och kommer från en period av övervikt och en osund livsstil.

913634_10151413626802686_8471662_o

472559_10151413735462686_310996938_o

För ett par år sedan kom hon till insikt att hon måste göra något åt sin livsstil och tog upp träningen. Att förändra sin livsstil på det sätt som Linda har har gjort är minst sagt imponerande, att ta sig från den plats hon va på för att sedan komma till den punkt att ställa sig på en scen och visa upp det hon jobbat fram.

FB_IMG_1462127806605

Det är ganska länge nu som hon varit min klient där vi tillsammans jobbat med hennes fysik. Jag skulle också säga att vi jobbat en del med hennes mindset, kanske utan att hon har tänkt på det ? Jag gillar det faktum att Linda är självkritisk då det är en aspekt som kommer få henne att vilja skapa meru tveckling i det hon gör. Något som hon däremot behöver jobba på är att ta emot positiv feedback och utefter detta höja sig själv och sitt självförtroende. Jag menar, en fyrbarnsmamma, kommer från övervikt och ska ställa sig på scenen och tävla i Bodyfitness, dessutom vad jag skulle säga med bra chans till en pallplats. Hon har på senare tid ändå vuxit i sitt sätt att se på sig själv och de framgånger hon gjort och fortfarande gör. En känsla som är väldigt viktigt att ta med sig på tävlingsdagen.

 

Alströmerpokalen 2016

En tävling för nybörjare, men också en plats där början på många idag framgångsrika atleter har haft sin början. Linda tillfrågade mig för ganska länge sedan huruvida jag ville coacha henne inför denna tävling. Jag tolkade det som att hon hade kommit till den punkt där hon ville utmana sig själv på en annan nivå. Jag förstod att intresset för styrketräningen hade blivit till något hon ville ta vidare där det nu inte längre bara var den fysiska framgången hon såg, utan även den mentala framgången som kommit med resan.

Mitt första svar till Linda om att coacha henne var ett nej… Jag förklarade att jag själv behöver få tävla först, skaffa mig erfarenheten själv vilket jag också gjorde i Better Bodies Challenge. Det kändes mest rätt att göra på detta sätt så jag får en bättre uppfattning om vad det innebär. För mig egentligen ganska logiskt… Nu när min tävling var genomförd var det helt andra förutsättningar varpå jag tackade för förtroendet och talade om att jag gärna ville vägleda henne till detta mål att tävla i Bodyfitness. Orden som hon använde, som gjorde det omöjligt för mig att nu tacka nej var, ”Jag kan inte tänka mig att göra den här resan med någon annan än dig David”. Ja, jag var såld och accepterade utmaningen som jag idag inte ångrar på något sätt!

1928929_10153467238807686_4633688338326991257_n

Jag hoppas att Lindas resa kan inspirera många av er som läser detta och kanske är i en liknande sits som Linda själv var i för en tid sedan. Kanske inte nödvändigtvis inte göra samma resa och tävla, men i alla fall se hennes framsteg i hennes fysik och få er att se möjligheten att göra detsamma. Jag tror att det är en resa som är omöjlig att förstå vilken kraftansträngning som krävs för att genomföra denna. Men vid slutmålet så kan jag tänka mig att tacksamheten till en själv är så stor att den på samma sätt inte går att förstå… Jag tror helt enkelt att man måste uppleva resan för att förstå detta.

988568_10152976622222686_9041864945017969864_n

Var stolt för det du gjort Linda och ta åt dig allt positiv som kommer på vägen. Allt fint du får höra från människor omkring dig kommer inte utan anledning, du har utan tvekan förtjänat det vartenda ord som kan få Dig att växa inombords.

Så, nu fortsätter vi resan Linda och säger, ”7 weeks out”! ?

2 kommentarer

Annelie 2 maj 2016

Linda är en fantastisk tjej och med ett hjärta av guld. Det är superkul att få vara med dig på resan och att i slutänden se dig på scenen. Du har kämpat och slitit för att vara där du är idag och du ser grym ut. Var imponerad över dig själv och lev din dröm… sju veckor kvar! ?

Svara
  David Martini Calmen
  David Martini Calmen 4 maj 2016

  Kul med din respons Annelie, tack!
  Jag samtycker verkligen med allt du skriver, framförallt det faktum att Linda ska vara så otroligt stolt över den resa hon gjort. Vi kommer få till detta riktigt bra tills den dagen som hon kliver upp på scenen.

  Tack igen Annelie! ?

  Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.