Dina förutsättningar är det som ska utgöra Dina mål

Hälsa 28 aug 2016

Att skapa progression tror jag att många av oss har som önskemål med tanke på all den tid som vi kan lägga på våra intressen i vardagen. Jag vill i alla fall skapa progression… Varannan vecka, när jag inte har min dotter, blir det ofta samtliga sju dagar som jag besöker gymmet. Vissa dagar kan det även bli två pass. De andra veckorna då jag har min älskade dotter hos mig blir det naturligt desto färre pass. Även om Nova gärna åker till gymmet och barnpassningen som finns där vill jag se till att få kvalitetstid med henne.

 

Inte som andra…

När det kommer till min ”roll” inom Swedish Supplements så är jag medveten om att jag inte är den atlet som många andra i teamet. Jag inledde inte denna resa i mina senare tonår, utan jag var nära 30 år när jag på allvar började hamna i tankar att tävla. Det tog ytterligare några år för mig att bestämma mig och nu i mars detta år stod jag där och tävlade i Men’s Physique på Better Bodies Challenge.

När jag ser på övriga teammedlemmar och deras fantastiska framgångar tillika fysik kan jag lätt bli något självkritisk och för en stund dippa en aning i mitt självförtroende. Ibland kan jag fundera på hur jag tänker, när ”lilla jag” har som avsikt att ställa mig på scenen igen. Men lika snabbt som den tanken kommer tar en annan tanke vid. Det handlar om tanken där jag medvetandegör för mig själv, att en sådan inställning inte kommer vara ett vinnande mindset.

Jag försöker även se till annat som jag kan tillföra. En av dessa saker är det jag gör här, i denna text på min blogg Inspired by Dave och en annan är min roll som skribent för tidningen Fitness For Men.

_20160707_095023

Swedish Supplements tror mycket på det jag gör utanför scenen. Dom tror på min förmåga att förmedla inspiration och motivation och dom tror på mitt sätt att vara ett ansikte utåt för företaget. Kanske är detta min egentliga roll, men att jag ändå på andra plan vill utmana mig själv både fysiskt och mentalt genom att ställa mig på scenen. Hur som helst så värdesätter Swedish Supplements det jag gör och dom visar det tydligt för mig. Detta är något som jag ständigt kommer vara tacksam för.

 

Vem handlar det om egentligen?

Förutsättningar och hur dessa kan se ut är något som det skulle kunna diskuteras om i evigheter. Jag skulle kunna syfta till icke föräldrar som kan lägga all sin lediga tid på träningen och allt annat viktigt runt omkring. Jag skulle kunna syfta till ekonomi. Att det finns andra att ta hänsyn till där jag behöver ha en trygg inkomst både för mig men också för övriga individer i mitt hem. Oavsett vad, så är det helt oväsentligt hur andra har det (missförstå mig rätt) när det kommer till mina målsättningar. Jag har mig själv att utgå ifrån, jag har mig själv att jämföra med och jag har mina förutsättningar att ta hänsyn till. Detta är de enda faktorer som spelar roll och det jag behöver ha med i Mina beräkningar och planer kring hur jag ska ta mig framåt.

Jag kan avundas andra när jag ser dom lyfta tungt. Vad som nu är tungt (?). Jag skulle tycka att det var jättekul om jag kunde lyfta 150 kg i bänkpress och 200 kg i knäböj. Kanske kommer jag dit en dag. Men det är återigen oväsentligt…just nu. Jag är på en annan plats idag där jag kämpar med mina 5✖5 på 90 kg varvat med pyramidset. Ett sätt som jag verkligen ser tar mig i rätt riktning…just nu. 

PicsArt_08-28-04.57.33

Om vi inte skapar utveckling i det vi gör ”just nu”, ja hur ska vi då kunna nå framgång sen. Det är just detta som är det så otroligt viktigt i det vi kallar delmål och att se till vart vi står just nu. Det är jättebra med långsiktiga mål, det tycker jag att vi ska ha. Men det är inte där vi är och det är inte utifrån det vi ska jobba.

Var noga med att se till din egen situation. Gör du det kommer du kunna planera på ett mer gynnsamt sätt för dig själv och du kommer även kunna eliminera en hel del stress vilket i sin tur gör resan mer effektiv.

/DMC

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.