Finbesök till Lidaloppet 2016 – Mindre än en vecka kvar nu

16 okt 2016

Nu är vi inne på vecka 42, veckan då Lidaloppet kommer äga rum. Vi ser gärna att ni fortsätter anmäla er till detta event som hålls på Lida Friluftsgård. Eran hjälp betyder massor för de drabbade där pengarna, allt överskott, går till Bröstcancerföreningen Amazona.

FB_IMG_1476654443638

FB_IMG_1476654432307

Nu är det så att jag med stor glädje vill dela med mig av att en av mina största förebilder kommer att infinna sig denna dag på Lida…nämligen min älskade mor. Jag kan inte beskriva min stolthet nog när jag säger att hon är min mamma.

För nästan 10 år sedan fick hon beskedet om bröstcancer, något jag skulle säga vände upp och ner på hela familjens värld. Jag och mina bröder åkte i min Audi till henne i Oskarshamn och avverkade 36 mil på 2,5 timme.

FB_IMG_1476650717751

Det kändes skönt att komma till henne då och det gör det varje gång som jag/vi åker till henne i Oskarshamn. Men nu är det alltså hon som kommer till Stockholm med fokus på vad jag anser, att agera symbol för kampen mot bröstcancer på Lida den 23.e oktober.

Mamma genomgick operationer och cellgiftsbehandling för att bekämpa sin bröstcancer vilket hon gjorde på ett heroiskt sätt.

IMG_20160303_181255

Sviterna från denna period sitter i fortfarande där jag skulle säga att en av dessa tyvärr är den spridda cancern hon idag har i kroppen. Det sitter i skelett, lungor, lymfkörtlar och lever. Det är enligt läkarna inget som går att få bort utan detta bromsas nu så mycket det går. Det är en kamp som jag anser att mamma redan har vunnit. Hur då? Jo, hon har inte låtit denna sjukdom ta bort glädjen i livet. Mamma upprätthåller ett underbart mindset där hon med sitt modiga och kloka tänk menar på att ”Ingenting blir bättre av att jag gräver ner mig själv nu”. Hennes inställning i den situation hon befinner sig i vill jag sprida och låta vara inspiration till många av oss andra, vare sig man går igenom en liknande kamp eller ej.

_20161016_234430

Mamma, Du är min idol och du är en hjälte i det du gör. Tack för att du vill ställa upp och komma till Lidaloppet för att prata och motivera din omgivning.

/DMC

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.