Förtjänar att uppmärksammas… Tankar och lite av en sammanställning från min sida i denna soppa.

Swedish Supplements 23 apr 2016

Jag vet inte hur många av er som är medvetna om rundgången kring marknadens mest sålda PWO (Pre Workout) just nu, The Butcher. Oavsett så kan jag väldigt kortfattat förklara här, och jag ska absolut försöka hålla en så opartisk syn som möjligt då The Butcher tagits fram av min sponsor Swedish Supplements, ett företag med människor inberäknat som jag håller varmt om hjärtat. Jag litar verkligen på att företaget inte skulle beblanda sig med ett ämne som man vet är otillåtet.

PicsArt_04-22-05.02.15

Så, en SHL (Svenska Hockeyligan) spelare visade nyligen positivt under ett dopingtest där testet visade på att hockeyspelaren hade Methylhexanamin i kroppen. Methylhexanamin som även går under benämningen DMAA förklaras vara en hälsovådlig substans och är således förbjuden. Swedish Supplements menar på att man självklart inte befattar med ett ämne som detta. Efter det positiva dopingtestet skickade SHL spelaren det använda preparatet till Deutche Sportochskule i Köln där proverna visade på att kosttillskottet innehåller det förbjudna ämnet nämnt ovan.

Med tanke på Swedish Supplements ställningstagande till detta förbjudna ämne påtalar man alltså att Methhylhexanamin inte förekommer i denna produkt. Produkten inhämtades av en miljöinspektör som sedan skickade dessa till NFC (Nationellt forensiskt center) i Luleå för nya tester. Nedan följer hela dokumentet (samtliga sidor) och det som man kom fram till.

IMG_20160423_164323

IMG_20160423_164408

IMG_20160423_164443

IMG_20160423_164518

IMG_20160423_164619

IMG_20160423_164659

 

”Varken narkotika, dopningsmedel eller hälsofarlig vara har påvisats”

Så lyder texten i dokumentet från resultatet av testerna. Det som jag personligen kan tycka är väldigt tråkigt är hur man väldigt snabbt i sociala medier drar slutsatsen och delar hit och dit utefter det första testet. Många av oss vet att det alltid görs kontrollerande tester, precis som när det handlar om idrottare/atleter som visat positivt i dopingtest. Dom får väldigt snart göra ett ”B-prov”.

Bevisen enligt dokumentet ovan har gjort att ärendet har lagts ner. Jag vet inte hur Methylhexanamin hamnat i dessa burkar, men jag tror det inte går att blunda för hur detta kan ha gått till. Jag tycker det kan vara vanskligt att låta den dopningsmisstänkte själv skicka de redan öppna burkarna med det som han hävdar att han har använt. Jag vill mena på att om man verkligen vill visa på sin oskuld är det självklart att vända sig till företaget ifråga, för att låta skicka icke öppna burkar på analys.

Jag har stort förtroende för det som min sponsor Swedish Supplements skapar och jag vill avsluta detta blogginlägg med att tala om att jag tryggt lutar mig tillbaka på deras egna ord.

”Produkten The Butcher har aldrig innehållit, och kommer aldrig att innehålla ovan nämnda ämne
Methylhexanamin- även kallat DMAA är en förbjuden substans som klassas som hälsovådlig. Swedish Supplements befattar sig självklart inte med sådana ämnen

Produkten The Butcher är härmed helt ofarlig och kan användas i tränings- och tävlingssammanhang”

/DMC

2 kommentarer

Sandro 24 apr 2016

Tack för att du klargör detta!

Svara
    David Martini Calmen
    David Martini Calmen 30 apr 2016

    Tack så mycket för att du visar uppskattning kring detta Sandro! 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.