Framgång vs hälsa… Vart ska man dra gränsen?

12 feb 2016

Just nu, med lite drygt 3 veckor kvar till Better Bodies Challenge handlar mycket om att vara ännu mer lyhörd och lyssna på kroppen, att titta på kroppen och försöka avläsa vad som händer och vart det är på väg. Med det underskott jag ligger på är det inte på tal om att bygga eller utöka museklmassa på något sätt, utan fokus ligger mer i att så mycket som möjligt eliminera förlust av muskelmassa samtidigt som både fett och vätska ska minska allt mer.

PicsArt_02-11-08.25.07

Matlådorna är avgörande varje dag, när jag tar dom och vad som är i dom. Just nu är det väldigt enformigt och jag är i en period där hälsan kanske inte är i fokus. Det finns ett talesätt att ”det är en livstil”, men det jag gör nu anser jag inte lämpar sig som en sådan. Det är en period nu och några veckor tillbaka, där mina mellanmål, min lunch och middag går i samma mönster. Det är nämligen kyckling kryddade med svartpeppar, broccoli, krossade tomater med lite kokta morötter, lök och örter. Det enda som skiljer sig något från mellanmål och lunch/middag är mängden kyckling. Frukost och kvällsmål ser dock lite annorlunda ut…

IMG_20160211_230406

Hur det än är så känner jag att det går åt rätt håll. Jag har på egen hand styrt om kosten såsom jag tycker det passar min kropp och min träning. Jag får frågan om min vikt, jag får till mig att jag blivit väldigt ”smal” och att hur många kalorier jag äter. Men kontentan är ändå hur jag ser ut i kroppen om 3 veckor. Vikten är egentligen inte intressant, utan resultatet är det jag avläser i spegeln och i de bilder som jag tar samt videos på den posering som faktiskt äger rum.

PicsArt_02-11-08.23.34

Lika mycket som jag känner av i kroppen att det går i rätt riktning så känner jag likväl att det inte är hållbart i längden. Orken och energin blir allt mer påtagligt frånvarande och tröttheten träder in i en helt annan grad. Men oavsett så är det en resa som jag vill göra, och jag är väldigt glad att jag tog beslutet att inleda den.

I detta skede blir det också märkbart hur upplyftande och faktiskt avgörande det är med en sponsor som bistår med kosttillskott i världsklass. Tack Swedish Supplements för uppbackningen! 

IMG_20151229_141223

/DMC

1 kommentar

Teri Vörös 12 feb 2016

Jag väljer framgång med bibehållen hälsa ? Men det är nog många som har svårt att veta hur långt man kan gå innan man gått för långt.
Många anledningar till detta, men ett kan vara brist på bra kroppskännedom, dvs att man inte ser/märker av signaler som kroppen ger.
En annan anledning, som lite hänger ihop med den ovan, är att man tror att man kan gå längre, man tror sig ha en annan gräns linje än vad man egentligen har.
Men vill även lyfta ett tredje aspekt….viljan och hur mkt man är villig att blunda för, för att nå dit man vill. Men det blir en annan story ????
Du är fantastisk duktig oavsett vad. ?

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.