Från ätstörning till Luciapokalen – Del 2

6 Nov 2016

Jag kan förstå ibland hur andra tänker när det kommer till att ha sin partner som coach och att leva tillsammans under denna process. Jag skulle absolut ta mig an detta uppdrag igen då jag ser en väldigt positiv utveckling i det vi gör, jag tänker då såväl fysiskt som mentalt. Många av er vet kanske att jag lägger enormt stor vikt på den mentala utvecklingen. Däremot vet jag ju inte hur Theresia känner i det hela, att ha mig som fortsatt coach efter detta… Jag antar att det är något som tiden får utvisa.

 

”3 weeks out”

Ja, det är ju inte längre kvar. Tre veckor kvar tills hon står där på scenen och glänser min fina Theresia. Jag skulle säga att saker är precis som det ska vara, dvs det är ingen dans på rosor. Vardagen innebär av en hel del planering för att få ihop träning,  kost och en massa annat som måste till. Men viljan att prestera när det så småningom är dags är något som jag inte är ett dugg orolig över att den skulle vara frånvarande.

_20161106_121834

Med tanke på den historia Theresia har bakom sig är det lite speciellt och lite mer av ett pussel när det kommer till kosten. Jag pratar om hennes förflutna kopplat till ätstörning som ändå inte är allt för länge sedan som tillståndet var väldigt allvarligt.

Hur det visar sig idag är just i kosten vilket är en känslig faktor. Det är mycket dagsformen och ”dagsmatlusten” tillsammans med mina rekommendationer som vägleder Theresia. Just proteinkällor är svårare för henne att bemästra, där vi helt enkelt gör det bästa av situationen. Energi överlag har varit i fokus för att bibehålla hälsan och orken att träna så effektivt som möjligt.

Att gå ner för mycket i vikt är ett skräckscenario för Theresia då det kan föra tankarna tillbaka till det som va förr. Så att nu försöka bibehålla vikten helt och hållet samtidigt som vi vill bli av med vätska och bibehålla muskulaturen är ett häftigt utmaning att försöka få ihop.

_20161106_121255

Men hur det än är så är det nu 3 veckor kvar. Det immebär ett behov att dra ner ytterligare på kolhydratkällorna för att undvika ansamling av vätska mellan hud och muskler. Däremot behöver proteinintaget säkerställas på ett sätt som fungerar för Theresia.

 

Målet…

Jag anser att vinsten ligger i att vara en bättre version av sig själv. Därav är målet att sätta en bättre form än Theresia hade sist på Alströmerpokalen. Och vi är på god väg tycker jag. Hon har vunnit

PicsArt_11-06-12.04.54

Så nu är det egentligen bara att köra, vara uppmärksam på hur kroppen svarar dag för dag.

Jag hoppas att ni vill följa med på resan de sista veckorna nu. All form av pepp från er är bara välkommet då det kommer tillföra positiv energi och motivation att slutföra detta uppdrag. Tack på förhand till alla er som kommer med denna stöttning, det betyder oerhört mycket för både mig och Theresia! ?

Ni kan följa Theresia på hennes Instagram ➡️ @teri_s_way

”Let’s do this!”

/DMC

2 kommentarer

Mina 6 Nov 2016

Så härligt för Theresia att ha dig vid sin sida kämpande och mentalt stöttande.
Hon är så värd det!!

Svara
    David Martini Calmen
    David Martini Calmen 6 Nov 2016

    Huruvida det är härligt för henne att ha mig vid hennes sida låter jag henne få svara på ? Men vad gäller stöttande i detta håller jag med dig helt. Hon är verkligen värd all tänkbar stöttning som hon bara kan få ?

    Det du skriver här Mina är ett sätt att stötta. Så det tackar jag ödmjukt för att du gör och jag kommer framföra detta till Theresia så jag blir säker på att hon får ta del av det. Tack igen Mina! ?

    Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.