Från ätstörning till Luciapokalen – Del 3 Utmaningar kan se väldigt olika ut. Nu när vi inlett sista veckan inför Luciapokalen blir dessa utmaningar allt fler.

20 Nov 2016

Senast idag delades det av en bekant på Facebook något jag anser är väldig kloka tankar. Nämligen det faktum att inledandet av en diet inför tävling är helt och hållet självvalt. Innan man inleder en diet vet man att chansen är stor att denna period kommer påverka allmäntillståndet, att det kan komma att påverka humör, minne och ork överlag i vardagen. Med andra ord kan jag tycka att det inte ska vara någon ursäkt till att man tillämpar ett beteende som påvisar ett sämre uppförande.

Men om vi nu tar det ytterligare ett steg där utmaningen blir till något ännu större. Theresia kommer som kanske många av er vet från en period av ätstörning. Känslan och inställningen till kosten Är något som hon fortfarande jobbar med. Att arbeta med detta, med en person med dessa begränsade förutsättningar är sannerligen inspirerande och lärorikt. Vi är i ständig dialog kring kosten där vi nu också klivit in i denna så kallade ”tömningsvecka”. Jag har snärjt åt kosten en aning ytterligare, men samtidigt med en medvetenhet om hur status och välmående är för Theresia. Jag är glad och tacksam att jag kan jobba så nära henne i detta där jag kan följa hennes intag och samtidigt har möjlighet att se hur hon mår. Ja, jag bemöter henne annorlunda gentemot om det hade varit en annan klient, men faktum är att det är just det som krävs för att detta ska gå till på ett så bra sätt som möjligt.

Ett ”dilemma” nu är vätskan där vi från och med igår lördag och vidare fram till på torsdag kommer fylla på med en större mängd vätska och salt. Det är utöver kosten ytterligare en utmaning för Theresia där vi tillsammans helt enkelt gör detta så bra vi bara kan. Och jag tycker faktiskt att det går bra, hon är riktigt duktig i detta.

Det fina med Theresia är just det som jag skriver om högst upp. Hennes humör är inte så påverkat som man kanske kan tycka att det hade kunnat vara. Hon må vara tröttare och kämpar en hel del med både kost och vätska, men hon är inte på något sätt otrevlig i processen. Det ska bli otroligt spännande att se henne på scenen på fredag runt kl.17.00.

Förberedelserna har blivit allt mer märkbara. Bland annat har Theresia varit hos duktiga Carro och fixat håret.

_20161120_173153

_20161120_173223

Hon kommer besöka henne igen innan tävling för ytterligare omhändertagande kopplat till både hår och smink. Jag skulle säga att hon är i väldigt trygga händer hos Carro. Poseringen börjar sitta allt mer och jag tycker att Theresia framför sin kropp på ett väldigt graciöst sätt. Formen tycker jag har visat på allt mer framgång de senaste 10 dagarna.

_20161120_172814

_20161120_174243

Jag ser Theresia som en stor inspiratör i det hon gör kopplat till den bakgrund hon har. Även om du bär på en liknande historia som Theresia så tycker jag ändå att det är en självklarhet att du ska gå efter dina drömmar. Återigen så är förutsättningarna inför en utmaning väldigt unika och individuella och ska bemötas därefter.

Här kommer också min följdfråga på detta… Är det inte det som är tjusningen?

/DMC

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.