Friterad anka, mjukglass och utomhusträning – Att göra det bästa av situationen

Hälsa 10 jul 2016

Lördagen blev till en läxa där vi efter en ”heldag” till Nacka Forum kom hem och insåg att gymmet här i närheten där vi bor har hunnit stänga. Jag och Theresia tog en väldigt lugn morgon/förmiddag i lördags och beslutades oss för att ta en promenad till Nacka Forum. När klockan var 12 var vi framme gick vi runt en lite stund och kikade på saker för att sedan landa på Asian Delicious, en thai restaurang som jag anser kan få till en bra buffe.

Denna gången var det friterad anka som en av rätterna i buffen vilket är lite av en favorit för mig. Och jag tycker dom fick till det ganska bra med denna. Det är alltså inte den där tjocka frityren utan på ankan är det en tunn variant där man sedan strimlar ankan.

_20160709_134143

_20160710_111852

Det blev som sagt ett antal timmar där i Nacka Forum. Efter maten gick vi till Espresso House för att jag skulle få min ”nödvändiga” kaffe efter maten. Nu var kaffet långt ifrån höjdpunkten där, utan det var att få sitta ner med Theresia och bara njuta av hennes sällskap.

_20160710_125332

_20160710_111713

Vi satt säkert där i 1,5 timme där ett av samtalsämnena var tatuering till mig. Jag vill nämligen tatuera mig, men jag vet inte vad, eller vart! Min dotters namn Nova betyder stjärna, och hon är min lilla stjärna så något kopplat till stjärnor är nog det som tagit mest plats i tankegångarna för mig. Detta hjälper min fina Theresia mig med att se va det finns för alternativ.

_20160710_125357

Vi avslutade sedan vistelsen i Nacka Forum med en mjukglass. Jag la även till två kulor som man kan skymta under mjukglassen ?

 

Att göra det bästa av situationen

När vi kom hem insåg vi att det var ganska sent och att gymmen hade stängt, dessutom började det regna och åska en hel del. När det hade lugnat ner sig tyckte Theresia att vi kunde åka till ett utegym, och så blev det. Det kom att bli till ett mycket bra beslut som mina axlar idag tackar för. För ”oss” som föredrar de vanliga hederliga gymmen med hantlar, skivstänger och maskiner kan det vara lätt att underskatta dessa utegym, Nu är inte jag en av de ”starkare” på gymmet, men jag tror ändå att man med enkel kreativitet kan få även dessa övningar att kännas en hel del. För mig fungerade det utmärkt i alla fall.

Vid första känsla var vikten ganska lätt när jag provade på den tyngsta axelpressanordningen. Men med lite vila mellan varje set och med ett excentriskt utförande så brände det ordentligt i axlarna. Framförallt när det också landade på 10 set.

PicsArt_07-10-10.20.45

PicsArt_07-10-10.21.56

Efter dessa set tog jag och vilade lite extra för att sedan gå till en lättare anordning (även här axlar) där jag kunde kunde pressa med endast en arm. Här blev det 3 set på varje arm. Ingen vila emellan utan när jag var klar med ena armen gick jag direkt över för att pressa med andra armen. Även här med ett mer kontrollerat excentriskt utförande som kan vara väldigt effektivt även på ”lättare” vikter. Det är även ett effektivt sätt när det kommer till just muskeltillväxt.

Efter mina egna set assisterade jag även Theresia som också körde enarmspress. Efter 13 ganska täta set kan jag lova att bara detta kändes. Jag hjälpte Theresia att pressa upp så fick hon hålla emot själv på nervägen.

_20160710_130002

PicsArt_07-10-10.15.15

Detta räckte för mig för dagen men Theresia spexade på lite mot slutet utöver detta. Jag tänkte också göra som henne med kände att jag inte riktigt ville överglänsa henne ??

Men, kontentan är det går att få till bra pass även på dessa utegym ?

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.