Inför Lidaloppet – En kamp mot bröstcancer

8 okt 2016

Idag lördag har jag varit på möte inför Lidaloppet där jag kommer att närvara. Jag ser det som en förmån att få vara del av detta då jag ser stor vinning för så många individer. Detta event äger rum på Lida Friluftsgård, söndagen den 23 oktober. En av personerna som varit med från början i detta är Anna Ericson som driver Tullinge Hälsokälla. Hon är tillsammans med Linda Illerstam också grundaren till Lidaloppet vilket gör det till ytterligare en anledning för mig att vara med och hjälpa till.

Men det som verkligen är i mina tankar och det som motiverar mig otroligt mycket är att min kära mor. Hon har genomgått cellgiftsbehandling av bröstcancer där hon tagit bort båda brösten vilket var ett måste för att ta sig igenom det hela. Idag lever hon med sviterna efter denna period där dessa elaka celler nu även intagit andra organ i kroppen. Hon kommer inte bli av med dessa celler, utan man jobbar nu på att bromsa upp det hela. Så mina tankar i detta, går väldigt mycket till dig fina mamma.

IMG_3028e

Man organiserar Lidaloppet tillsammans med Lida Friluftsgård och Bröstcancerorganisationen Amazona i Stockholm.

_20161008_181104

Deltagarantalet stiger i och med att populariteten och medvetenheten om denna tillställning ökar. Lidaloppet startade 2013 och är i allra högsta grad något som växer och jag tror även att det kommer fortsätta göra så. Det jag vill, är att skapa en ännu större medvetenhet och låta det sprida sig så långt det bara går. Ju fler som deltar desto större är förutsättningarna att verkligen göra skillnad.

Lida_friluftsgård_2010l

Nu är det inte bara loppen som det ges möjlighet till under eventet, utan det finns möjlighet till fin buffé på Lida Världshus. Det kommer att vara en aktivitetsbana för barnen samt utställare med diverse försäljning.

Loppet kan genomföras både genom promenad och löpning där deltagaren själv väljer vad som lämpar sig bäst. Det är absolut ok vad man än väljer. Fokus ligger ju trots allt på att delta och att samla in pengar till Bröstcancerorganisationen Amazona som jag nämner ovan. Vinsten går oavkortat till ändamålet.

En rolig aspekt med detta lopp är att män fick delta endast om man klädde ut sig till kvinna då det från början var mer tänkt för just kvinnor att delta. Men i och med att allt fler män hörde av sig och ville delta levererade man det fantasifulla och roliga svaret att försöka smälta in genom att klä ut sig som kvinnor med försöket utan att bli ”upptäckta” ?

11939506_829590150497544_354712854_n

image6

Dock öppnade man det officiellt även för män 2016 där temat att klä ut sig blev till något valfritt. Jag ser det ändå som charmigt att fortsätta göra så och tycker det kan få stå som en hyllning till kvinnor.

Till slut vill jag/vi (och jag behöver er hjälp) sprida hashtaggen #rejsairosa! Vi vill att så många som möjligt ska klä sig i rosa dagen till ära. Så du som ska springa, eller rent av bara infinna dig på Lida Friluftsgård för att närvara den 23:e oktober, använd gärna #rejsairosa när du lägger upp bilder på Instagram kopplat till t.ex din träning inför Lidaloppet.

Anmäler dig gör du här ➡ http://entrysystem.se/Event/lidaloppet2016/Register

/DMC

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.