Jag vet att behandlingen varit framgångsrik när…

22 maj 2016

Tullinge Hälsokälla och verksamheten dom bedriver har jag belyst här på bloggen tidigare. Jag vill göra det igen…

Anna och Therese har tagit hand om min armbåge som började strula för ganska länge sedan nu. Diagnosen som lydde var tennisarmbåge och jag rekommenderades stötvågsbehandling.

PicsArt_12-28-12.42.39

Det var ett par veckor innan jag inledde dieten inför Better Bodies Challenge som smärtan var som mest påtaglig och när träningen var som mest sårbar. Med mitt fulla förtroende inledde jag behandlingen där på THK.

Jag gick på ett antal behandlingar där det mellan besöken nästan kändes som det blev värre men där smärtan i gymmet lyste med sin frånvaro. Redan efter tredje behandlingen kunde jag även under dagtid, dvs i vardagen, känna att smärtan ordenligt började försvinna successivt. Detta är alltså något som annars kan ta åtskilliga månader att bli av med om det inte vore för dessa fantastiska stötvågsbehandlingar.

Denna bild är hämtad från jernvallenmulticenter.se
Denna bild är hämtad från jernvallenmulticenter.se

 

Det är dock inte så fantastiskt när man får dessa, under själva behandlingen. Det gör ONT!

 

Omöjligt innan

Det är ett par övningar som bevisar att behandlingen varit väldigt framgångsrikt. Detta är specifikt vid två övningar som lite fallit bort då jag inte ens kunnat inleda rörelsen på väldigt lätt belastning. Smärtan i armbågen har helt enkelt varit för påtaglig. Idag kom jag att tänka på bicepscurl, omvänt grepp, som var lite av en favorit tidigare men som ”glömts bort” med tiden då jag ändå inte kunnat utföra den. Jag var egentligen klar med mitt biceps pass men var tvungen att testa med stor tilltro till att det skulle fungera. Och mycket riktigt gjorde de det.

PicsArt_05-22-06.45.13

Eftersom denna fungera galant helt utan smärta blev jag motiverad att testa en annan som varit helt omöjlig att utföra tidigare, nämligen hammercurl. Till min glädje lyckades jag även denna gång gå därifrån smärtfri efter 3 strikta och ganska tunga set.

Jag rekommenderar er som går med detta problem att så snart ni kan kontakta någon och inleda en liknande behandling. Den är otroligt effektiv och majoriteten av patienterna blir helt återställda. Är du boendes i Stockholm rekommenderar jag stark att du besöker Tullinge Hälsokälla. Det finns otroligt mycket kunskap i denna verksamhet.

FB_IMG_1463941019137

/DMC

2 kommentarer

Anna Ericson 22 maj 2016

Tack för de fina orden David! så kul stt få vara med i din satsning!

Svara
    David Martini Calmen
    David Martini Calmen 24 maj 2016

    Tack själv Anna! Det hade liksom inte varit fungerbart det jag gör, om det inte hade varit för er ☺

    Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.