Måndagsrecension med Dave och Swedish Supplements – Slow Casein Kanske det mest underskattade kosttillskottet...

Swedish Supplements 11 apr 2016

PicsArt_04-11-05.52.20

Dagen idag blev inte som jag hade tänkt mig då jag varit hemma med en sjuk dotter. Min kära far kom förbi när han hörde att Nova var hemma sjuk vilket gav mig tillfälle att åka iväg till gymmet en snabbis. Axlar och triceps var det fokus den timmen som jag försökte vara effektiv på gymmet, och jag känner att jag lyckades med just det, att vara effektiv. Just nu känns det som att det går framåt när det kommer till axlarna, jag känner att det överskott jag ligger på och med den ökade frekvensen som jag tränar axlar börjar ge resultat. Som jag nämnt tidigare är axlar det område som jag verkligen behöver utveckla för att göra mig själv rättvisa tills det att jag kliver upp på scenen igen, så det är kul att jag kan se lite resultat i det jag gör nu.

Nu är det inte axlar som detta inlägg ska handla om, utan nu tycker jag vi går det det som egentligen ska vara i ”ramljuset”…

Casein, detta är ett tillskott som blivit mer och mer populärt att använda sig av de senaste åren. Jag vill tro att människor både ser och upplever vinning i dess syfte och att tillverkarna också fokuserat på att ta fram smaker som tilltalar kunderna. Swedish Supplements har med sitt Slow Casein gått steget längre där man skapat möjligheten att göra en pudding som man själv kan avgöra hur ”krämig” man vill ha.

 

Tanken med Casein…

Slow Casein är tänkt som många känner till att ta innan sänggående för dess process där detta protein absorberas långsamt i våra kroppar.

Så, om vi tänker efter… När går det oftast mest antal timmar utan att vi får i oss mat eller en bra källa för protein? Oftast är ju denna period under natten när vi sover. Antalet timmar kan göra att detta leder till att aminosyrenivåerna i blodet sjunker till det mindre önskvärda. Vidare stämmer det ju att våra kroppar har sin viktigaste period av återhämtning under sömnen vilket också är grundläggande för hur vi ska kunna ta oss an nästkommande dag på bästa tänkbara sätt. Här kommer caseinet in på ett bra sätt med sin egenskap att förhindra den nedbrytning som kan ske just när aminosyrenivåerna i blodet sjunker. Slow Casein gör alltså så att aminosyrorna i blodet upprätthålls på ett mer gynnsamt sätt, och detta leder till en mer gynnsam process för kroppens förmåga att återhämta sig. Det är många processer som stöttas och bibehållen muskeltillväxt är väl den process som jag främst tänker på.

IMG_20160411_182509

Ett annat område där Slow Casein är effektivt är som mellanmål eller när du vet att det kommer att ta tid innan du får möjlighet till nästa måltid. Återigen med samma anledning i fokus, dvs tack vare sitt långsamma upptag. Jag har vid tillfällen använt Slow Casein i min morgongröt där den gör sig riktigt bra mycket tack vare de goda smakerna som finns. Jag hade nog ändå önskat någon smak till utöver de fyra som redan finns.

Smakerna är: Vaniljglass, Choklad, Vanilj/Päron och Jordgubb

 

Och smakerna då?

Som jag lite brukar nämna är det noterbart att SS lägger stort fokus på sina produkter när det kommer till att ta fram smaker som verkligen tilltalar. Jag personligen har inte helt oväntat testat alla fyra smaker, och den enda jag inte tar hem till mig själv längre är jordgubb. Många uppskattar den och jag tycker den är bra, men jag väljer helt enkelt att variera mellan vaniljglass, choklad och päron/vanilj. Den sistnämnda är utan tvekan min favorit som jag kan använda både i gröten på morgonen och som pudding till kvällen.

Puddingen görs väldigt enkelt genom att ta två rågade skopor, blanda med  ca 2 dl vatten (beroende på hur Du vill ha konsistensen) och ställ i kylen i 20-30 minuter. Har du testat denna pudding en gång kommer den att vara oförglömlig… Riktigt bra jobbat Swedish Supplements!

/DMC

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.