Olika form, samma trygghet? Utmaning på ett personligt plan...

Hälsa 13 maj 2016

För mig är det väldigt utmanande att ligga på överskott medveten om att hårdheten i kroppen kommer att försvinna. Extra märkbart har det varit nu tiden räknat från den 5:e mars då jag gjorde min debut i Men´s Physique och Better Bodies Challenge. När jag klev upp på scenen var jag 72 kg lätt och med en fett% på 4,04.

PicsArt_03-06-10.51.32

I morse ställde jag mig på vågen där siffrorna 89 kg visade sig. Tanken är ju att jag ska gå upp i vikt och hoppas på att kunna ”vinna” ett antal kilo till. Det jag menar på att är att denna viktuppgång är en del av något som kommer att ta mig till mitt nästa mål om ca 6 månader. Jag tycker mig känna min kropp ganska bra och vet att jag under en period med överskott lägger på mig på ställen som jag egentligen inte önskar. Men det är som sagt en del av processen, och jag accepterar det. Jag vet att detta är en av sträckorna på vägen för att kunna prestera bättre i nästa tävling och för att jag ska utveckla muskelmassa och volym. Självinsikt är en viktig aspekt och det är något jag dagligen jobbar med.

Skillnaden från bilden ovan, ”72 kg bilden” och denna nedan (tillika nuvarande form) ”89 kg bilden” talar nog för sig själv…

PicsArt_05-13-06.34.07

När jag pratat med personer som tränar och satsar för att tävla kan det uttryckas påfrestande att ligga på överskott med vetskap att definitionen avtar och att man ur det egna perspektivet känner att man blir lite ”rund”. Precis där är jag nu… Jag känner mig trygg i mig själv ändå. Dels för att jag har en person vid min sida som dagligen både talar om och visar att hon älskar mig såsom jag är, men också för att jag har ett uppsatt mål som jag måste fokusera på. Det jag gör nu är gör jag för att skapa utveckling hos mig själv.

Oavsett vart du är i din resa, sätt upp ett mål. Vägen dit kan vara fylld med en massor av känslor, men om du så ofta som möjligt medvetandegör för dig själv vart du är på väg, då kommer du öka dina chanser att ta dig dit utan att hamna på ”sidospår”. Och behöver du hjälp att ta dig till ditt mål, var då inte rädd att ta hjälp från någon utomstående kunnig. Du kommer tacka dig själv för att du valde att vara konsekvent i hur du agerat och för att du valde att gå hela vägen.

/DMC

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.