”Påsk-formen” och planer inför framtiden Ett försök att göra mig själv rättvisa inför nästkommande tävling.

Swedish Supplements 6 apr 2016

”Du måste äta så du blir stor och stark…”

Ja, det ligger väldigt mycket i den frasen, även som vuxen. Påsken är en period där det kan bli en hel del av det söta, och så har det lite varit även för min egen del då jag tillåtit mig själv. Däremot har jag hela tiden upprätthållit en bra frekvens kopplat till mina besök på gymmet. Nu däremot är jag ”duktig” med kosten och låter sockret/godiset bara vara del en av helgen.

Det är väldigt tydligt hur kroppen har förändrats sedan Better Bodies Challenge. Vätskeansamlingen är påtaglig och hårdheten i kroppen försvann ganska snabbt. Jag väljer att se det positiva där jag ganska snabbt kunde ana, eller rättare sagt se en ökning kopplat till volym. Rygg och faktiskt axlar har varit områden där jag redan hunnit uppleva progression.

PicsArt_04-05-09.45.25

 

Planerar för framtiden

Så, detta har jag velat dela med mig av ett tag nu. Jag har vetat en period nu hur jag känner att jag vill göra, och jag har jobbat mentalt för att ge mig själv bästa tänkbara mindset inför detta beslut.

En tävling för debutanter kan bara göras en gång där denna gången för mig var att kliva upp på scenen i Better Bodies Challenge. Redan när jag klev av scenen visste jag att jag ville fortsätta. Denna tanke har med tiden bara förstärkts. Så nästa gång kommer jag stå bland mer erfarna atleter och med största sannolikhet ännu större konkurrens.

Nu handlar det inte bara om förutsättningar mentalt, utan även fysiskt. Jag ser tror att jag har självinsikt och är medveten om att min fysik i detta nu inte ”räcker” för att prestera utefter det jag önskar och tänker mig.

 

Luciapokalen

Som rubriken lyder är alltså mitt nästa mål Luciapokalen. Denna tävling äger rum under Fitnessfestivalen i slutet på november.

FB_IMG_1459953756790

Jag har valt att inte tävla något nu under vår och sommar för att ge mig själv de där förutsättningarna jag pratar om ovan. Det jag menar med det är att jag måste ha tålamod och acceptera processen för att lägga på mig en hel del volym. En del av denna process vet jag redan nu kommer innefatta Massive Mass från min sponsor Swedish Supplements. 

PicsArt_04-01-12.49.00

Nu väntar alltså upp emot 5-6 månader av överskott för att sedan inleda det där som jag tycker är så fantastiskt, nämligen dieten och perioden av underskott. Men nu ska det bli otrolig spännade månader med fokus på att bygga så mycket kvalitet som möjligt.

/DMC

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.