Tackar för förtroendet…

2 feb 2016

För lite drygt en vecka sedan blev jag kontaktad av Fitness For Men innehållande en väldigt fin förfrågan. Nu har det gått undan i beslutsprocessen mycket på grund av det enkla valet som var att tacka ja. Resultat av detta ”ja” är det ni ser/läser här… Förfrågan handlade således om huruvida jag skulle vilja agera skribent/bloggare i detta inspirerande forum kopplat till Fitness For Men. Jag kan bara säga att det är med stor tacksamhet och ödmjukhet som jag tackade ja till detta uppdrag.

FB_IMG_1454455621303

Jag har sedan tidigare bloggen Inspired by Dave varpå denna helt nu flyttas till Fitness For Men. Fokus kommer alltså helt och hållet ligga här i denna webbportal där jag ser stor chans för både mig och portalen att utvecklas tillsammans.

 

Kort om ”Inspired by Dave” och vart det idag har tagit mig

11713849_793641557421935_2236185207325069124_o

Min blogg har från dag ett varit ett forum för inspiration till att uppmärksamma hälsa och allt vad det kan innebära för varje enskild individ. Inspired by Dave utvecklades med åren och den är stor del till att mitt intresse för området hälsa och fitness har vuxit. Intresset har vuxit så pass att jag idag är internationellt licensierad personlig tränare och certifierad kostrådgivare. För att ta det ett steg längre så är jag även sponsrad atlet i Team Swedish Supplements, ett av kosttillskottsbranchens snabbast växande och ledande företag. Mina mål med detta kommer att visa sig allt mer längs vägen, men jag kan säga att jag lärt mig följa mina drömmar och ska med detta sagt tävla i Men’s Physique nu i början på mars.

 

Atlet, inspiratör, pedagog, pappa…

Rubriken ovan antyder precis det som min vardag fokuseras på. Jag är som sagt atlet i Team Swedish Supplements vilket innebär allt från sex till 12 pass i veckan.

Jag har som mål att nå ut och agera inspiratör för Er, vare sig ni är elitsatsande såväl som den som bara önskar få en ”push” i rätt riktning mot en hälsosammare livsstil. Det är därför jag också vill anpassa min närvaro i denna portal så att det ska passa alla, såsom jag alltid hanterat skrivprocessen.

När jag skriver pedagog  syftar jag till mitt heltidsyrke. Jag är lärare i fritidshem/fritidspedagog där jag befinner mig på en särskola för barn i behov av särskilt stöd. Detta är en plats som lärt mig ha förståelse för människors svårigheter men att ändå se de möjligheter som finns.

IMG_20151202_190016

Sist men inte minst är jag pappa till en 8-årig underbar liten tjej vid namn Nova. Nova har de två senaste åren drabbats av ett neurologiskt sjukdomstillstånd kallat PANS/PANDAS. Detta skapar beteenden som framförallt hon själv inte önskar är där. Som tur är upptäckte vi detta väldigt tidigt vilket gjort att det inte utvecklats till någon icke hanterbart. När det är som svårast behandlas detta med antibiotika.

 

PMA (Positive Mental Attitude)

I allt detta, både med och motgångar ser jag stor vikt i att upprätthålla en mental positiv inställning. ”PMA” är något jag tagit med mig från min utbildning till Personlig Tränare och kostrådgivare genomförd på DS Trademark. Grundaren David Samyuwa är en förebild i sitt sätt att tänka.

Den mentala hälsan ser jag är grundläggande för att kunna utvecklas inom alla tänkbara områden, inte minst fysiskt, det som jag har stort fokus på i nuläget inför tävlingen.

Jag hoppas att ni vill ta del av min vardag som jag frekvent kommer att uppdatera kring här på bloggen ☺

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.