Öka proteinintaget till 4,4g/kg kroppsvikt!? Är det inte tillräckligt med dubbelt kroppsvikt tänker ni?

11 feb 2016

Öka proteinintaget till 4,4g/kg kroppsvikt!?  samtidigt som man tränar anaerobiskt.

 

Är det inte tillräckligt med dubbelt kroppsvikt tänker ni?

 

att äta tillräckligt med mängd protein har vi länge vetat och även experimenterat med. Nu kan man ta en del av Journal of the international society of sports nutrition studie där det publicerats forskning som visar på gynsamma effekter vid ett högre intag av protein.

Studien gjordes på trettio personer med en träningsbakgrund i styrketräning eller med specifikt anaerobisk träning. Personerna divideras då i två grupper, en med högre proteinintag och en som skulle ligga kvar på samma nivå som tidigare.

Testpersonerna fortsatte därefter träna som de brukar. Det visade sig att en så extrem ökning av proteinintaget inte visar någon påtaglig effekt på kroppskompositionen , och inte heller att testpersonerna ökade i fettmassa till följd av den det högre kaloriintaget.

 

Ett lite lägre intag kan dock gynna kroppskompositionen och visar sig inte vara skadlig för kroppen samt är genomförbart.

 

Läs mer om studien. http://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/1550-2783-11-19

 

protein-for-health1_55a0e4802a6b221c8d15bcb4

Förövrigt är man sjuk i feber, varför ska det komma när man minst anar och när det verkligen inte behövs!? Just nu håller vi klass med Ds pt skola i helsingborg. Ett helt otroligt grymt gäng med utveckling som slår det mesta. Om vi frågar oss själva hur vi utvecklas så kommer vi fram till ett svar, genom att lära, av varandra av böcker av sin omgivning och andra pålitliga källor.

Fast man är sjuk så håller vi fanan högt och ler, för det kommer ju inte bli värre för det utan tvärtom blir allt bättre med ett leende på läpparna.

 

Håll utkik på kanal 5 om ett par veckor om ni vill se en arab leka ninja, kommer jag klara det eller faller jag pladask på rumpan 🙂

 

”change the sorrouding och get changed by your sourrounding”

 

/cheers

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.