Skapa harmoni Balans är något vi alla måste finna innebörden av

12 apr 2016

Balans, harmoni, homeostas, ja det finns flera ord som pekar åt liknande betydelser. Vad menar vi med balans?

I våra liv möts vi hela tiden av olika händelser som kräver ett handlande av oss. Av vårt val att agera eller att inte agera sker då en konsekvens. A händer B vi agerar C en konsekvens av vårt agerande uppstår.

Det gäller för oss att hitta vägen där konsekvensen av vårt handlande gynnar det vi vill mest, oavsett om det är dig själv eller någon annan. I vardagen träffar vi många människor som har bekymmer med att hitta balansen , balansen mellan familj, vänner, jobb, hobby mm. Detta drabbar många fler än vad vi tror och vi måste därför hjälpas åt till att göra tillvaron så balanserad som möjligt. Detta betyder att vi måste hjälpa oss själva först, innan vi kan hjälpa till att balansera andra.

Vi måste också våga välja. Fråga dig själv , vad är det egentligen  du vill göra, uppnå , skapa eller uppleva? och avsluta din egen fråga med HUR?

Hur ska jag gå tillväga för att lyckas med det jag nu satt som mål? Behöver jag minska fokus på andra aspekter i min tillvaro, behöver jag ta in någon eller något mer i min tillvaro , vilka ingredienser kommer helt enkelt skapa den maträtt jag vill äta.

Ta en lite funderar på din plan, lägg upp den , planera , strukturera och anpassa den efterhand och viktigast av allt släpp aldrig målet ur sikte!

När du har hittat balansen, kommer du hamna i ett flow av positiv energi som låter dig , din kropp och ditt sinne lägga full fokus på det som tar dig framåt och vidare i livet och vi blir redo att hjälpa andra med samma uppgift.

Dessa aspekter gäller även i fitnessindustrin , träningen och hälsan i samhället. Hur skall vi som individer lyckas nå tävlingsscenen , hur ska vi bli den bäste versionen av oss själva?

ska jag träna 5 gånger i veckan ? hur ska jag dela upp muskelgrupperna , vilka kosttillskott ska jag ta ? och massvis med frågor  som skapar obalans i vårt tänkande eftersom detta måste anpassas efter varje individ för att ge bäst resultat.

Det finns generella tips och trix samt upplägg men de kommer alltid att behöva specificeras till dig själv som individ och med dina specifika egenskaper.  Hur gör man på bästa sätt?

Ta hjälp av någon som varit i branschen väldigt länge och skapa så mycket praktisk erfarenhet som möjligt , så snabbt som möjligt för att just utvecklas på rätt sätt.

Just nu befinner jag mig i en grymt bra period av livet där min båt seglar i medvind.

Något som verkligen blivit bättre är just min styrka i knäböj där  jag på en kort period sett en ökning på många kilo. Balans

Men som med mycket annat så skapar det brist på fokus på allt det andra och balansen måste hittas snabbt igen för att utvecklas i alla aspekter som jag är ute efter, Speciellt då min tävling i AF närmar sig för var dag som går!

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.