Periodisk Fasta Nu kör jag igång mitt 16-8 (Periodisk fasta) under 12 veckor. Fungerade riktigt bra förra gången jag körde såhär. Alltid kul att chocka kroppen.

10 aug 2016

Japp då va det dags. Att plötsligt endast äta mellan 12.00-20.00. Det bästa med Periodisk Fasta om du frågar mig är att jag aldrig går hungrig 🙂 16-8 funkar så att jag har ett ”ätarfönster” på 8 timmar där alla mina kalorier skall ätas. Sedan fastar jag resterande 16 timmarna.

Längst ner finner du en länk om Periodisk Fasta. En bra skriven artikel utav Jonas B ?

Alltid en jobbig förändring dom första dagarna då jag verkligen älskar min havregrynsgröt på morgonen. Får helt enkelt käka min gröt som mellanmål ?

Under dagen kommer jag ha en liten tävling där du som läsare får chansen att vinna ett 6 månaders gymkort (guldkort) på Nordicwellness wohoo. Tack Nordicwellness för detta. ? Så håll utkik så att du inte missar detta.

Nu dags för att arbeta. Arbetar på fritids under 2 veckor tills skolan börjar vecka 34. Alltid lika härligt att arbeta med barn. Att vara en bra förebild åt barn & ungdomar är underbart ?

Ha en toppendag så hörs vi snart igen.

Mvh Mattis

 

Periodisk Fasta av Jonas B 

 

4 kommentarer

Helene Palm 10 aug 2016

Hej! Jag håller på med 4:3 och har lagt konditions och styrketräningen de dagar jag jag inte äter 500 kcl. Försöker hålla lågkolhydratkost över lag men har upptäckt genom att noggrant skriva upp allt jag stoppar i mig (via Fat Secret), att det är mycket svårt. Där är det diagram över vad du får i dig i fett/kolhydrater/proteiner. Därför har jag en tanke om att kombinera dessa 2 sätt att hantera periodisk fasta. Så jag undrar om du verkligen håller på med 16-8 varje dag i 12 veckor? Och hur gör du med träningen? Jonas skriver att man bör träna i slutet av fastefönstret så äter man sin första måltid sen. Problemet är ju jobbtider, så när tränar du?

Svara
  Mattis Vainikainen
  Mattis Vainikainen 10 aug 2016

  Hej Helene. Kul att du skriver 🙂
  Jo tanken är att hålla 16-8 alla dessa 12 veckor och för mig så är det inga problem då jag har ett 8-16 arbete. Lägger mina kalorier runt min träning.
  Jag kör så att mellan 12-14 så äter jag protein/fett och väntar med att äta kolhydraterna 2 timmar innan det är dags för träning. Får ett härligt tryck av kolhydraterna.
  Personligen som PT tycker jag att du skall fokusera på att klara av Kosten i första hand. Jag själv rek aldrig någon speciell diet utan jag tycker hellre man skall utgå ifrån vad för kalorier man skall äta per dag och sedan ”tima” in kosten runt träningen. Långsamma kolhydrater innan och gärna snabba efteråt. Detta i samband med Protein.
  Jag tränar på eftermiddagen och ibland innan arbetstiden. Tränar jag 05:00 så dricker jag faktiskt en BCAA shake.

  Hoppas detta hjälpte dig något i alla fall 🙂
  Med vänlig hälsning Mattis

  Svara
Charlotte 10 aug 2016

När är tävlingen ???

Svara
  Mattis Vainikainen
  Mattis Vainikainen 10 aug 2016

  Hejsan. Idag (Torsdag) ?
  Blev lite ändrade planer under dagen.
  🙂 Håll utkik

  Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.