Stressad? Låt inte stress vara orsaken till att du går in i väggen. Oftast går det att minimera massa situationer som orsaker stress.

Mentalt Tänk 23 Nov 2016

Hur hanterar du stress?

Stress är något vi själva tillåter finnas i våra liv. Helt i onödan då vi påverkas otroligt mycket pga stress. 

Det första steget i att kunna hantera stress är att känna igen de symtom som är förknippade med stressen. Genom att känna igen situationerna som utlöser stressen kan du snabbt hitta orsaken och undvika de situationerna. Vet du med dig att det är något speciellt i din vardag som gör dig stressad – sluta med det!2016_0721_19491700

Minimera stressfaktorerna:
– Gå upp 20 min tidigare för att kunna ta det lugnare på morgonen.
– Priotera vad som verkligen är viktigt.
– Planera din vardag bättre
– Kanske byta arbetsplats/skift
– Lär dig hantera dina känslor såsom oro, ångest och rädsla.
– Hitta ditt sätt att lösa dina ”stressorsaker”.

Tänk positivt och må bättre:
Viktigt att bemöta dina egna samt andras känslor på ett bra sätt. Försök att tänka mer positivt och låt inte andras stress/problem bli ditt eget. Att bli mer positiv kan göra otroligt mycket för ditt välmående.

Lära sig koppla av:
En viktig del i hanteringen av stress är också att lära sig koppla av. Att hitta en oas i livet där här och nu får ta över kan göra mycket för att kunna hantera en stressig vardag. För vissa är det en timme eller två på gymmet, för andra är det en annan hobby eller ett varmt bad på kvällen. Att skapa paus-zoner där inga yttre omständigheter får påverka tillvaron gör att vi på ett bättre sätt står rustade inför vardagens.

Våga be om hjälp:
Ibland är det svårt att bryta mönster på egen hand. Då kan en professionell rådgivare hjälpa till att lösa knutar, att se problematiken på ett mer objektivt sätt och hjälpa dig att orka finna de lösningar som krävs för att stressen inte ska ta överhand i vardagen. Var inte rädd för att be om hjälp om det behövs.

Ge dig själv chansen att lyckas. En lyckligare version av dig själv är något vi alla strävar efter.IMG_20160808_080834

Har du några tips för hur just du hanterar dina stressrelaterade problem så lämna gärna en kommentar så att fler kan ta del utav dessa ❤ Älskar att hjälpa andra människor till en förändrad livsstil.

IMG_20160806_020712

Ha en underbar dag och tack för att ni tar er tiden att läsa. Dela gärna på sociala medier ❤? instagram: Getfitstayfitsweden

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.