Ångest, tävling och föreläsning

Crossfit, Gladiatorerna 26 sep 2015

Igår fortsatte förberedelserna inför Torso Twisted nästa helg.

Först körde jag Clean & Jerk upp till tung, det gick bra upp till 110 kg, sen blev det jobbigt. Kroppen svarade inte som tidigare i veckan vilket beror på att jag inte återhämtat mig helt, jobbat sen och slarvat med sömnen.

Sen hade Andreas planerat en WOD med tunga vikter som passade perfekt inför tävlingen, då den är känd för att innehålla tunga vikter.

9-6-3 av:

  • Power Cleans (82,5 kg)
  • Front Squats (82,5 kg)
  • Push Jerk (82,5 kg)

Jag visse att jag skulle få svårt mot Andreas i den, han är mycket bättre än min på Push Jerk, men jag bestämde mig för att haka på 😉 Vi gick båda obrutet fram till Push Press utan att släppa stången, sen gjorde jag 5 st och behövde bryta, Andreas gjorde alla 9 innan han behövde vila och där förlorade jag kontakten. Andreas var klar på 3:10 och jag på 4:40…det blev storstryk tillslut 😉

Efter lite vila så skulle vi köra en till WOD, 4 varv av:

  • 400 m löpning
  • Kcal Assault Bike (30-25-20-15)

3 min vila mellan varje varv och  gå på hårt.

Jag ville inte springa för att jag behandlat vaderna tidigare på dagen och bestämde mig för att ro 500 m istället för att springa…fy fan va jobbigt det blev, det var ingen lek när man kom till Assault Biken, syran slog på direkt och det var krig…kolla bara denna tomma blick efter sista intervallen haha

Tur att jag har Andreas som jag får dela plågan med, annars hade jag aldrig orkat att pressa mig lika mycket. Delad ångest är så mycket roligare än ensam ångest 😉

Senare på kvällen hade vi CrossFit Fys på schemat för våra medlemmar, det passet var inte heller att leka med. Dem fick köra Slamballs, Burpee box step overs med hantlar, repklättring och bearcrawls…jobbit men mycket uppskattat av alla som var med. Passet är mer upplagt som cirkel träning och skiljer sig från vanliga CrossFit pass.

Vill ni prova på CrossFit Fys så kan ni boka det gratis här: CrossFit Highway – Boka pass  

Idag har jag varit i Vimmerby på invigning av Body Gym och Spa.

Jag höll i en kul utmaning där besökarna kunde tävla om gym kort och det var många som deltog.

Tävlingen var att göra 2 varv på tid av:

  • 10 pushups
  • 10 situps
  • 10 burpees

Jag körde WODen först och fick 1:30,5. Sen fick de andra testa att slå mig och tävla om korten. Två killar slog mig och den snabbaste var klar på 1.28,9, grymt bra tid. Testa den, det är en kul kroppsvikts WOD som går fort.

Det kom många barn och hälsade på och hejade när vi körde, riktigt kul.

 

Sen höll jag min motivationsföreläsning om varför jag började träna, hur jag kom med i Gladiatorerna, hurt jag jobbar med målsättning, träning och kost. Det var riktigt kul och alla gick därifrån med nya mål att nå.

På vägen hem svängde jag förbi Max, jag har ätar dag idag och hamburgare och lyxshake är lite av en favorit 😉

Måste dubbla köttet dock 😉

/P

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.